Choď na obsah Choď na menu
 


Archanjel podľa dňa v týždni

14. 2. 2023

 

Každý človek má svojho anjela strážneho, ktorý môže pomôcť s hľadaním stratených vecí, hľadaním pravdy a pomôcť pri nových začiatkoch. Môžete ho požiadať o pomoc so všetkým, čo vás trápi, napr. pri skúškach, dôležitej schôdzke  alebo pri prezentácii. Niektorí anjeli pomáhajú pri zlepšení s financiami, depresiami alebo úzkosťami. Tak isto nám môžu pomôcť s pevnou vôľou pri akejkoľvek činnosti.

 

Viete, že každý deň v týždni riadi iný archanjel? Ak viete deň svojho narodenia, tak si môžete pozrieť, ktorý archanjel dáva na vás pozor. Na pomoc si ho zavoláte vyslovením jeho mena, buď v duchu alebo nahlas. Požiadajte ho, aby k vám prišiel a pomohol s problémom, pocitmi alebo danou situáciou. Tak isto si môžete zavolať  na pomoc  podľa konkrétneho problému aj iných archanjelov v ktorýkoľvek deň.

 

Pondelok: Archanjel Gabriel

gabriel.jpg

Archanjel Gabriel je anjelom krásy, harmónie, strážcom detí a patrónom kreatívnych ľudí. Dodáva silu posúvať sa vpred. Je veľmi nápaditý, kreatívny a veľkorysý. Jedna z jeho hlavných úloh je šíriť pravdu, podporovať poriadok a disciplínu. Ak máte problém s výchovou detí alebo neviete ako sa zachovať v určitej situácii, zavolajte si na pomoc Gabriela, pomôže vám nájsť odpoveď. Ak sa stretávate s niečím, čo je v rozpore s vašim presvedčením, Gabriel vám pomôže prekonať prekážky. Bude pri vás taktiež v prípadoch úzkosti a depresie. Stačí ho len poprosiť, aby sa postavil po vašom ľavom boku a ticho ho požiadajte, aby vám pomohol všetko vyriešiť.

 

Utorok: Archanjel Chamuel

chemuel-dobra.jpg

S utorkom je spájaný archanjel Chamuel. Je známy ako anjel lásky, mieru a vševediaceho videnia. Pozerá na všetko z nadhľadu, pomôže vám otvoriť oči a nájsť všetko, čo ste stratili alebo čo hľadáte. Týka sa to hlavne vzťahov, zdanlivo bezvýchodiskových situácii alebo ak ste niečo stratili, napríklad kľúče, ale aj prácu. Ďalšou úlohou Chamuela je naučiť nás bezpodmienečnej láske. Preto je často vyobrazovaný so srdcom. Tento symbol pripomína, že láska je základná prírodná sila. Ak sa chcete spojiť s ľuďmi, s ktorými ste stratili kontakt, zavolajte si Chamuela na pomoc, ukáže vám smer. Tak isto vám pomôže s láskou.

 

Streda: Archanjel Rafael

rafael.jpg

Jeho meno v preklade znamená „Boh uzdravuje“ a je známi ako anjel zázrakov a liečenia. Ak vám dochádzajú fyzické alebo psychické sily, zavolajte si na pomoc Rafaela.  Je to tiež anjel pravdy a vízií, pomáha nám rozvíjať intuíciu. Ak sa neviete zbaviť v hlave negatívnych myšlienok, požiadajte ho, aby vám pomohol zastaviť ich a získať na myšlienkami vládu. Dokáže veľmi dobre likvidovať všetky negácie a podporiť lásku a pozitívne myslenie. Je archanjelom hojnosti a bezpečného cestovania. Ak plánujete cestovať, spojte sa s ním a požiadajte o ochranu. Je spojený s prírodou a zvieratami. Ideálny deň na kontakt s ním je streda, všetko je potom účinnejšie.

 

Štvrtok: Archanjel Zadkiel

zadkiel.jpg

Zadkiel je archanjel milosrdenstva, zhovievavosti a súcitu. Je nositeľom pravdy a porozumenia. Jeho hlavnou úlohou je oslobodzovať  od bolesti a viny, viesť ľudí k vyšším cieľom. Ak máte pred sebou veľké ciele a plány, ale niečo vám bráni ich uskutočniť, zavolajte si na pomoc Zadkiela, ktorý dokáže prelomiť bariéry a bude vašim silným spojenom. Zadkiel podporuje aj pamäť. Vďaka nemu si spomeniete na to, čo ste chceli nakúpiť ale aj na životné poslanie. Zadkiel pomáha pri učení niečoho nového ako aj pri skúškach.  Tak isto vám pomôže ak neviete odpúšťať ľuďom, ktorí vám ublížia, tu môžete čakať veľkú pomoc.

 

Piatok: Archanjel Uriel

uriel.jpg

Urielovo meno znamená „Božie svetlo“ alebo Boží oheň“. Zaháňa tmu, prináša do života svetlo. Je známy ako anjel prírody a ochranca živočíšnej a rastlinnej ríše. Je anjelom proroctiev a veštenia. Vraj to bol on, kto varoval Noema pred potopou. Vie pomôcť aj v prítomnosti, keď potrebujete zabudnúť na bolestivú minulosť. Tak isto ho zavolajte na pomoc ak potrebujete financie, prosperitu alebo niečo iné materiálne. Je aj anjelom lojality, ochrany a liečenia a často spolupracuje s Rafaelom. Ak vás trápia choroby, zavolajte si oboch anjelov naraz, spolu sú silnou „dvojkou“ a pomôžu rýchlejšie.

 

Sobota: Archanjel Kassiel

kassiel.gif

Je známy ako „anjel sĺz“, ktorý sa objavuje všade tam, kde sa očakávajú životné skúšky a problémy. Stráži pozemky, nehnuteľnosti a poľnohospodárstvo. Ak vám chýba stabilita a snažíte sa obetovať okamžité radosti v prospech dlhodobých cieľov, zavolajte na pomoc Kassiela. Pomáha prekonávať prekážky, vďaka ktorým si môžete uvedomiť pravé hodnoty. Ak máte ťažko na duši a naložené na pleciach viac ako unesiete, ste si neistý alebo sa niečím trápite, zavolajte ho. Pomôže vám zmieriť sa s osudom a prípadnými stratami, motivuje k zmene a z jeho pomocou dokážete prijať starnutie a aj to, že vám pomaly ubúdajú sily.

 

Nedeľa: Archanjel Michael

michael.jpg

Michael je vodcom archanjelov. Jeho meno sa môže preložiť ako „ten, ktorý je ako boh“. Je odvážny a silný bojovník, inšpiruje a motivuje. Jeho hlavnou úlohou je zbavovať strachu a negatívnych energií. Často je vyobrazený s mečom v ruke, ktorý používa na preseknutie nechcených alebo toxických zväzkov spojených s minulosťou. Ponúka nám fyzickú, duševnú a aj duchovnú ochranu. Pomáha tým, ktorý majú strach niečo zmeniť. Ak vás trápi nedokončená úloha, tak práve Michael zapáli vo vás plameň motivácie. S jeho ochranou a pomocou budete úspešní v podnikaní,  obchodovaní a v čomkoľvek. Ochraňuje aj policajtov a vojakov. Ak ho požiadate, ochráni vám aj majetok a blízkych.