Choď na obsah Choď na menu
 


Bohyne a anjeli

15. 4. 2018

AINÉ

aine.jpg

Je írskou bohyňou mesiaca a slnka, bohyňou plodnosti a životného prostredia, ochrany a lásky. Jej meno znamená "jasná". Je čarodejnicou a kráľovnou kúzelných víl. Vraví sa o nej, že dáva tráve jej vôňu. Ainé taktiež chráni ženy, zvieratá a životné prostredie. Počas sviatku letného slnovratu je oslavovaná sprievodom s pochodňami. Ainé môžete privolať, keď potrebujete psychickú alebo fyzickú ochranu, alebo sa chcete napojiť na Zdroj, či spojiť s vílami. 

ABUNDANCIA 

abundancia.jpg

Abundancia je rímska bohyňa blahobytu, peňazí a úspechu. Pomáha chrániť úspory a investície. Môže pomôcť s dôležitým nákupom, napríklad s kúpou auta, domu alebo inou obchodnou transakciou. 

Podľa rímskej legendy nosila bohyňa so sebou roh hojnosti naplnený mincami  a obilím, ktoré zanechávala ako dary v domoch spiacich ľudí. Abundanciu môžete požiadať o akúkoľvek pomoc spojenou s peniazmi.   

AFRODITA 

afrodita.jpg

Meno gréckej bohyne Venuše, bohyne lásky a krásy znamená "zrodená z peny". Aj keď bola krásna Afrodita vydatá za Héfaista, mala niekoľko milostných vzťahov z gréckymi bohmi. Bola predsa bohyňou lásky, romantiky, sexuality, krásy a vášne. Afroditu si zavolajte na pomoc, ak potrebujete pomoc s akoukoľvek stránkou romantickej lásky.

 

 ATHÉNA 

athena.jpg

Je gréckou bohyňou múdrosti. Je známa ako Pallas Athéna. Athéna nosí helmu na znamenie múdrych riešení konfliktov a vojen. Je bohyňou remesiel a umenia. Athénu žiadame o múdrosť, ochranu a pomoc pri umeleckej tvorbe a remeslách. 

AŠTARTÉ

astare.jpg

Fenická bohyňa vojny a lásky. Jej meno znamená " tá z lona". Je jednou s potomkov bohyne Ašéry. Je spojovaná s planetou Venuša a na jej počesť boli stavané chrámy. Historici ju prirovnávajú k egyptskej bohyni Isis a babylonskej Ištar, aj keď má odlišný charakter a energiu. Môžete ju vzývať, aby vám pomohla vyriešiť spor s partnerom, aby vám poskytla ochranu a v zmysle posvätnej sexuality.

AŠERA

asera.jpg

Ašera je kananejská bohyňa Matka Stvoriteľka. Občas je nazývaná "Ašera z mora", pretože sa hovorí, že svojich 70 božských detí počala v oceáne. Je často spomínaná vo svätých hebrejských textoch ako žena Boha (El alebo Jahve). Obyvatelia Kanánu nosili drevené totemy venované tejto bohyni a vzývali ju pre uzdravenie. Proste Ašeru o starostlivosť a odvahu stáť si za svojím duchovným presvedčením.

 

ARTEMIS

artemis.jpg

Artemis je gréckou bohyňou mesiaca a ochraňuje ženy, deti a zvieratá. Jej dvojčaťom je Apolón a otcom Zeus. Artemis si často mýlime s rímskou bohyňou Dianou, aj keď ide o dve odlišné bohyne s odlišnými vlastnosťami. Artemis nesie luk a šíp a trávi väčšinou času v lesoch s divokou zverou. Môžete ju požiadať o ochranu pre seba, svoje deti alebo zvieratá. Tak isto ju môžete požiadať o podporu a ochranu pri pôrode. Artemis pomáha ženám vyvinúť ich vnútornú silu a odvahu, hlavne ak pomáhajú iným ženám, deťom, zvieratám alebo životnému prostrediu.

 

ARIANRHOD

arianrhod.jpg

Je prastarou bohyňou mesiaca a plodnosti. Je dcérou Dany (Matky Bohyne írskych Tuatha Dé Danann). Méno Arianrhod znamená "strieborné koleso", ktoré potvrdzuje jej spojenie s mesiacom a mágiou. Je považovaná za magickú tkáčku a je často volaná, aby "utkala kúzlo".

 

FREYJA

freya.jpg

Freyja je krásna, večne mladá nórska bohyňa vzduchu, lásky, sexuality a zamilovanosti. Cestuje vo voze, ktorý ťahajú veľké mačky po dúhovej ceste medzi Nebom a Zemou. Nórske legendy vravia, že po nej túžili muži i obri. Freyja praktikovala nórsku mágiu seid, kde ženy sedia v kruhu a vzývajú božstvá. To im umožňovalo pozrieť sa do budúcnosti. Freyju si zavolaj na pomoc, ak si potrebuješ oddýchnuť a pobaviť sa alebo sa chcete zamilovať a túžite po sexualite. Pomáha aj pri spojení  so Zdrojom za účelom manifestácie, ale aj pri jasnovidení  alebo predpovedaní.

DEMETER

demeter.jpg

Je gréckou bohyňou Zeme, plodnosti a materská bohyňa. Je dcérou Hekaté  a matka Persefóny. Legenda vraví, že keď Hádes uniesol Persefónu do podsvetia, bola taká nahnevaná, že zničila celú úrodu na zemi. Persefóna zjedla  semienka granatového jablka a musí tak zostávať 3 mesiace v roku v podsvetí. Vtedy nastáva obdobie zimy. Demeter si môžete zavolať pri pestovaní úrody reálnej alebo aj pomyslenej. 

CERRIDWEN

cerridwen.jpg

Je bohyňou plodnosti, inšpirácie, tvorivosti, poznania, poézie a rastúceho obilia. Legendy vravia, že vytvorila magický elixír pre svojho syna, ktorý bol fyzicky veľmi nepríťažlivý a takto mu chcela pomôcť aspoň dokonalou inteligenciou. Tento elixír vypil však jej sluha a okamžite sa stal vševedúcim. Svoju tvorivosť môžete podporiť tak, že umiestnite hrniec s vodou na pec a požiadate Cerridwen, aby ho naplnila požehnaním. 

BRIGIT

brigit.jpg

Je milovanou starovekou keltskou slnečnou bohyňou liečenia, plodnosti a ochrany. Neskôr bola vyhlásená v Írsku za svätú. 1. februára sa oslavuje keltský sviatok Imbolc,  ktorý je zasvätený Brigit. Oslavuje sa návrat jarného slnka po temnej zime. Jej meno znamená "jasný šíp" alebo "mocná". Je považovaná za trojjedinú bohyňu, ktorá stelesňuje aspekty ženského božstva Panny, Matky a Matriarchát. Z tohto dôvodu ju môžete volať o pomoc so skoro všetkým. Zvlášť pomáha v oblasti motivácie, liečby, umenia a remesiel. 

BASTET 

bastet.jpg

Je egyptská mačacia bohyňa, ktorá je stvárnená ako levica alebo mačka, vládne tancu, hudbe a zábave. Presne ako mačka je veľmi nezávislá. Zavolajte ju na pomoc ak sa potrebujete uvolniť, byť nezávislá alebo chcete pomôcť svojej domácej mačičke. 

HATHOR

a63f3d793c56cb183665aa482fb345db.jpg

Je to egyptská bohyňa Stvoriteľka a matka boha Slnka Ra. Je zobrazovaná aj ako matka krava. Bola vnímaná ako hlavná bohyňa lásky a sexuality. Hathor pomáha s novými úlohami  a so všetkými aspektami materstva. 

HEKATÉ

kkk.jpg

Grécka mesačná bohyňa. Prináša ochranu, hojnosť a úspech. Jej symboly predstavujú aspekt trojitej bohyne, ktorú predstavuje. Môže byť zobrazovaná ako staršia žena, ktorá stojí na križovatke troch ciest s troma psami. Je to múdra a silná čarodejnica napojená na Zdroj, ovláda manifestovanie a práve k manifestácii a  k ochrane sa privoláva. 

HINA (Sina)

grecheskaya_boginya_luny.gif

Polynézska mesačná bohyňa, Stvoriteľka. Býva na mesiaci. Poskytuje ochranu pri cestovaní a pomáha remeselníkom  a umelcom pri ich kariére. Pomáha jasnejšie žiariť vášmu vnútornému svetlu. 

IŠTAR

nepojmeno2vany-1.jpg

 

Babylonská bohyňa, ktorá zastupuje mesiac a venušu. Je trojjedinou bohyňou zastupujúc pannu, matku a Matriarchátu. Ištar si privolajte na pomoc pri riešení akéhokoľvek problému so ženstvom ako sexualitou, tehotenstvom a na ochranu. 

ISIS

eset-isis.jpg

Egyptská dcéra Nut a Geba, manželka Osirida a matka Hora. Bola jedna z prvých učiteliek, ktorá učila egyptské ženy tkalcovstvu, kráse, liečeniu pomocou byliniek, o materstve a vzťahoch. Isis volajte na pomoc pri riešení problémov s materstvom, ženstvom, pri spojení so zdrojom a manifestácii ako aj pri pomoci so znalosťami o bylinkách. 

IXCHEL

dclio-fses9i_ewy7in07s-r7jvxiw0ikksbqgc8g68.jpg

Je to Mayská bohyňa Matka, bohyňa mesiaca a vody. Ako bohyňa Stvoriteľka porodila všetkých bohov. Po oblohe sa pohybuje v spoločnosti mesiaca, čím preukazuje svoju nezávislosť manželovi, bohovi slnka. Je žiara je spektrom farby cez kvapky vody, preto ju nazývajú aj "Pani Dúhy". Zavolajte ju na pomoc pri pôrode a pri liečení. 

 

KALI

5426a62ef82361b86edd3b0c71897a23.jpg

Nepochopená hindská bohyňa koncov a začiatkov. Kali ako bohyňa životných cyklov a obnovy stojí pri vstupe bytostí do života a vyprevádza ich zo života. Zavolajte ju ak máte veľké problémy a potrebujete pomoc ihneď. Len ju požiadajte a nechajte ju vyriešiť problém jej božskou silou ako je to najlepšie vo váš prospech.

 

LAKŠMI

laksmi4.jpg

Hinduistická a budhistická bohyňa, manželka Višnu. Jej meno znamená cieľ. Je bohyňou blahobytu, plodnosti a vodná bohyňa. Zavolajte ju, aby vám pomohla vytvoriť blahobyt a prestali ste sa báť nedostatku peňazí, aby ste dosiahli radosť a šťastie.  

 

MAWU

mawu.jpg

Je to africká bohyňa. Stvoriteľka, bohyňa oblohy a nebies. Zasahuje pri problémoch týkajúcich sa životného prostredia. Pomáha ľuďom žiť v harmónii s prírodou. Volajte ju na pomoc ak máte v úmysle zachovať prírodu. 

 

MORGAN LE FAY

morgana.jpg

Keltská bohyňa mora a víl. Je kráľovnou Avalonu. Naučila sa mágiu od Merlina a pomôže vám pri spojení so živlami vody. Zavolať ju môžete aj na pomoc pri objavovaní magickej sily Avalonu a Merlina.  

 

MATKA MARIA 

mariao.jpg

Je dnešná Matka bohyňa, kráľovná anjelov. Mária pomáha všetkým, ktorí pracujú s deťmi, aj rodičom, učiteľom a liečiteľom. Môžete ju požiadať o pomoc pri akomkoľvek aspekte rodičovstva alebo pri pomoci pre deti. 

 

NUT

nut.jpg

Nut je egyptská bohyňa nebies. Je matkou Isis, Osirida a Setha. Zavolajte si ju na pomoc pri vo svojom milostnom živote alebo pri problémoch s materstvom. 

PELE

pelle.jpg

 

Havajská bohyňa ohňa a sopiek. Pele si zavolajte, aby vám pomohla rozpoznať vašu vášeň a žiť podľa nej, aby zapálila plameň radosti vo vašich vzťahoch a v práci. 

 

PERSEFONA

persefona.jpg

Grécka bohyňa, dcéra Demeter a vnučka Hekate. Persefona žije striedavo na zemi a v podsveti. Kým je na zemi všetko rastie a kvitne. Žiadajte ju o pomoc pri zahradničení alebo ak potrebujete pomoc pri nových začiatkoch. 

KUAN-JIN

kuan-jin.preview.jpg

Budhistická panenská bohyňa. Je to bohyňa súcitu. Pomáha ľuďom dosiahnuť osvietenie. Volajte ju na pomoc ak chcete odpustiť sami sebe alebo niekomu inému. Tak isto pomáha pri zvýšení citlivosti a jasnozrivosti. 

 

RHIANNON

rhidannon.preview.jpg

Je to waleská bohyňa mesiaca, ktorá prevádza duše do sveta duchov. Obráťte sa na ňu v záležitostiach týkajúcich sa premeny a smrti. Pomáha aj pri falošných obvineniach. Okrem toho pomáha aj koňom. 

 

SEDNA

228466104_orig.jpg

Eskimácka a inuitská bohyňa oceánu. Poskytuje jedlo a živobytie. Volajte ju, aby vám pomohla pri zásobe potravín a ostatných životných potrieb. Ak máte úctu k oceánu pomôže pri plavbe, surfovaní, plávaní a potápaní sa. 

SACHMET

sachmet.jpg

Je to egyptská bohyňa bojovníkov. Dcéra boha Ra. Je spojená s levmi alebo hlavou leva na znamenie svojej sily. Žiadajte ju o ochranu, odvahu alebo vnútornú silu. 

 

SOFIA

sofia.jpg

Gnostická a židovská bohyňa múdrosti. Podľa niektorých tradícií stvorila Elohim - božstvá, bohov alebo bohyne a anjelov. Sofiu žiadajte o múdrosť, čistú myseľ a zdravý úsudok. Pomáha aj pri umení a remeslách. 

 

TARA

tara-bohyne-milosrdenstvi-buddhismus-bila-tara-bombastus-slovnik-850-01.jpg

Hinduistická a budhistická bohyňa. Jej meno znamená "hviezda". Veľa jej aspektov je zastúpené farbou. Zelená Tara je záchrankyňa vo chvíľach krízy. Volajte ju, aby vám pomohla prekonať prekážky v živote. Biela Tara  nám pomáha prežiť dlhší a kľudnejší život. Pomôže vám  upokojiť vašu myseľ a telo. 

 

VESTA

vesta.jpg

Ohnivá rímska bohyňa, Matka rodinného krbu a domova. Na jej počesť v chrámoch udržiavali jej kňažné oheň. Žiadajte ju o pomoc, keď potrebujete aby boli vaše vzťahy boli vrúcnejšie, domov, kariéra alebo život oplýval väčším teplom.  

XOCHIQUETZAL

love_goddess_xochiquetzal.jpg

Aztécka a toltécka večne mladá a krásna bohyňa, znám tiež ako kvetinové pierko. Je bohyňou plodnosti zeme a ohňa v nadväznosti na lásku a vášeň. Je považovaná za ochrankyňu slobodných žien, novopečených matiek a tkáčok. Pomáha pri všetkých záležitostiach romantickej lásky a materstva. 

 

YEMANIA

yemanja.jpg

Je to africká a brazílska vodná bohyňa. Matka, ktorú každoročne oslavujú na nový rok modlitbami a bielymi kvetmi, ktoré hádžu do oceánu. Táto bohyňa prináša prosperitu a všetko potrebné veci k životu s Božskými súladom. Požiadajte ju o pomoc pri ženských problémoch a pri zaistení vecí potrebných k životu.