Choď na obsah Choď na menu
 


Staroveké bohyne podľa znamenia

22. 2. 2023

Ktorá staroveká bohyňa k vám patrí podľa znamenia a čo o vás hovorí

 -článok hlavne pre ženy-

 

 

Každá žena je bohyňa, to vedeli mudrci už dávno v staroveku. Či už boli bohyne egyptské, rímske, slovanské či budhistické, všetky mali veľkú moc. Vedeli sa spojiť s prírodou, živlami ohňa, zeme, vzduchu a vody. Dokázali to, čo sa mnohým mohlo len zdať. Aká bohyňa Vám dáva silu podľa znamenia zverokruhu:

 

 

Baran – Athéna

athena.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Athéna bola grécka bohyňa vojny, spravodlivosti a múdrosti. Na rozdiel od svojho božského brata Aresa, ktorý vládol skôr násilnícky, Athéna je skôr božský stratég. Je to predsa bohyňa múdrosti, ochrankyňa práva a statočnosti. Najlepší spôsob pre Baranov, ako sa spojiť so svojou vnútornou bohyňou Athénou,  je klásť svoju vášeň, poslanie a hodnotu nadovšetko. Ctite si svoju individualitu a nikdy sa neponižujte, hlavne nie kvôli chlapom.

 

Býk – Lakšmí

laksmi-profile.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakšmí je hinduistická bohyňa bohatstva a šťastia, ktorá je spájaná s krásou, prosperitou, plodnosťou a silou.  Je známa ako bohyňa, ktorá žehná len tam, ktorí si vážia nielen peňazí, ale i nemateriálne veci. Hinduisti veria, že tak, kam vstúpi Lakšmí, vládne harmónia a zmiznú všetky starosti. Ženám narodeným v znamení Býka pripomína, že skutočne bohatstvo nie je v obyčajnom materializme a že hmotné bohatstvo neznamená nič, pokiaľ nestojíte pevne nohami na zemi. Povzbudzuje vás, aby ste vedeli nie len peniaze zarobiť, ale aby ste sa starali aj o svoje telo, ktoré je vašim chrámom.

 

Blíženci – Eris

eris.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Eris je grécka bohyňa hádok, rivality a valenčných konfliktov. Je tiež bohyňa chaosu. Chaos je silná magická sila, ktorá sa neriadi žiadnymi pravidlami. Vie rozhýbať aj to, čo sa nehýbe a učí ako si užívať každú minútu. To dokonale vystihuje osobnosť Blížencov a ich sklony k dráme. Prichádza, aby vám pripomenula, že bez ohľadu na to, čo urobíte, vždy bude existovať mocná chaotická božská ženská sila, vďaka ktorej sa môžu rozpadnúť aj tie najsilnejšie štruktúry patriarcháty. Ženám v znamení Blížencov tato bohyňa ukazuje, ako prijať svoju vnútornú chaotickú identitu a nenechať  psa ničím obmedzovať. Jej najväčším darom pre ženy v znamení Blíženci je schopnosť prispôsobiť sa v každej situácii a cítiť svoju individualitu. 

 

Rak – Luna

luna.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luna je rímska bohyňa Mesiaca, ktorá jazdi na striebornom voze, ktorý ťahajú dva kone po nočnej oblohe. Často ju volajú „dvojnohá kráľovná hviezd“. Jej vláda pokrýva nielen všetko, čo je pod nočnou oblohou, ale tiež všetko, čo sa deje v hlbinách ľudskej duše. Luna ovláda príliv a odliv oceánu, cykly tela a silu samotnej zeme. Luna vyzýva ženy v znamení Raka, aby nasledovali lunárne cykly, vďaka ktorým zvládnu emocionálne stavy a ľahšie takto prejdú životom. Pokiaľ budete plánovať všetko podľa fáz Mesiaca, nájdete úspech vo všetkých sférach života. Meditujte behom splnu a novu, to vám pomôže byť silnejšími na tele aj na duši.  

 

Lev – Sekhmet

sekhmet4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyptská bohyňa Sekhmet je dcéra boha slnka Ra a je bohyňou vojny, liečenia a ochrany. Starí Egypťania verili, že mám moc odvrátiť všetky choroby. Tak isto ako ja slnko, ktorý dáva život a smrť, môže nás Sekhmet zničiť jediným pohľadom svojho oka, alebo nám dáva silu žiť zdravý život. Táto bohyňa vás môže vyzdvihnúť, aby ste boli silnejšími ako faraóni. Ženám v znamení Leva dáva schopnosť jasne žiariť a ovplyvňovať všetko, čo ich obklopuje. Uvedomte si vlastné božstvo a svoju silu, naučte sa ju používať k liečeniu alebo spáleniu zlých vecí.

 

Panna – Inanna

inanna.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tato bohyňa bolo uctievaná v mezopotámskom náboženstve a je spojovaná s láskou, krásou, sexom a politickou mocou. Pôvodne bola uctievaná Sumermi, Babylončanmi a Asýrčanmi ako Inanna, neskôr ju volali Ištar. Bola kráľovnou nebies. Táto bohyňa vie, že ženská sila pochádza z prevzatia zodpovednosti za svoju sexualitu a celkový život. Ako jedna z mála bohýň mohla zostúpiť do podsvetia a vrátiť sa nezranená bez sebe menšieho škrabnutia. Jej láska a oddanosť nepozná hranice. Inanna vyzýva ženy narodené v znamení Panny, aby hrdo prijímali svoje ženstvo. Jediné, čo musí každá Panna urobiť, je neohroziť svoju nezávislosť a identitu. Uistite sa, že vaše potreby sú naplňované a že váš hlas je vždy počuť.

 

Váhy – Afrodita

afrodita-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Bohyňa Afrodita je známa svojou krásou a slávou. Gréci ju uctievali ako najvyššiu bohyňu lásky, krásy, vášne, potešenia a plodnosti, ale aj bohyne vojny. Nakoniec bola dôvodom Trójskej vojny. Afrodita má v sebe prekvapujúci rys férovosti a preto je spojovaná so spravodlivosťou. Afrodita vyzýva ženy v znamení Váh, aby slobodne využívali silu svojho ženstva –  či už v zasadacej miestnosti, spálni alebo na bojisku. Afrodita dáva Váham schopnosť vidieť situácie z rôznych uhlov pohľadu, schopnosť vcítiť sa do druhých a zároveň byť múdra a strategická. Uctievajte túto bohyňu tak, že sa budete starať o svoju vnútornú a aj vonkajšiu krásu. Používajte svoju krásu múdro, aby ste boli ako ženy silnejšími

 

Škorpión – Kálí

kali.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kálí je hinduistická bohyňa spojená so smrťou a zánikom. Je považovaná za vládkyňu času a zmien. Je náprotivok boha Šivy a je matkou všetkých  živých bytostí. Viacerí sa jej boja, pretože sa živila krvou hriešnikov, hlavne tých, ktorí ubližovali ženám. Tí, ktorí majú čisté srdce, sa jej báť nemusia, týchto ľudí naopak chráni a miluje, bez toho, aby chcela niečo naspäť. Vraví sa, že tí, čo jej dôverujú a majú oddané srdce, zostanú nedotknutí aj najhoršími pohromami. Ženám v znamení Škorpióna dáva táto bohyňa silu objaviť samu seba  a stáť sa úspešnou na ceste životom, bez toho aby sa nechali zotročiť minulosťou. Kálí chce, aby ste vedeli, že vás minulosť nedefinuje, ktorá je časťou vašej cesty,  Vďaka nej si pamätajte, že sa v živote nemusíte báť a máte úplne dôverovať svojmu vnútru.

 

Strelec – Diana

diana.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rímska bohyňa Diana je bohyňou lovu, zvierat a dobrodružstva. Starí Rimania si vážili jej otvorené srdce a slobodného ducha a oceňovali skutočnosť, že sa na rozdiel od iných bohov, nevmiešavala do ich životov. Diana dávala prednosť lesom a útechu nachádzala u zvierat.  Zvieratá neklamú, nepodvádzajú a nemajú zlé úmysly. Vládne mágiou, ktorá vychádza z pochopenia božského spojenia s prírodou. Diana dáva ženám v znamení Škorpióna schopnosť mieriť vysoko a dosahovať svoje ciele. Dáva slobodu „loviť“ to čo chcete a vziať si to.  Vyživuje túžbu Strelcov po dobrodružstve a odvahu uniknúť z izolujúcich štyroch stien domácnosti, aby mohli preskúmať svet. Učí vravieť pravdu a bohovať proti nespravodlivosti. 

 

Kozorožec – Parvati

parvati_durga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tato hinduistická bohyňa je bohyňou sily, harmónie, výživy, oddanosti a materstva. Často je zobrazovaná ako krásna žena po boku boha Šivy. Je nebojácnosť jej umožnila bojovať aj s mocnými démonmi. Ukazuje ženám v znamení Kozorožca, aby boli silné, mali silnú vôľu a trpezlivosť. Zároveň v nich povzbudzuje sebe lásku, radosť zo života, podporuje prežívanie tela a pomáha nájsť vnútorný oheň.  Vďaka Parvati sa zbavíte strachu, úzkostí a pocitov viny. Hrajte každú rolu, ktorú máte v živote, s hrdosťou, rešpektujte tieto vzťahy bez toho, aby ste ohrozili vlastnú integritu. Máte moc premeniť každého, kto vás miluje, v samotného boha.

 

Vodnár – Saraswati

saraswathi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saraswati je bohyňa vedenia, múdrosti, učenia a všetkých foriem umenia. Bola zúrivo spurná a nezávislá, často spochybňovala autoritu a moc trojice Brahmy-Višnu-Šivy.  Dokonca odmietala rodiť deti a viesť klasický domáci život. Vie, že skutočnou mocou sú vedomosti, ktoré jej môžu priniesť múdrosť. Ženám v znamení Vodnár tato bohyňa ukazuje, že je nutné preskúmať všetky veci okolo seba. Vďaka Saraswati zostanete neochvejné, nezávislé a budete odmietať predsudky. Túto bohyňu si môžete uctiť tým, že sa budete neustále vzdelávať. Učenie je spôsob ako sa vyvíjať a ako získať múdrosť.

 

Ryby – Ganga

ganga.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ganga je hinduistická bohyňa odpustenia. Ganga je stelesnením rieky Ganga, je vnímaná ako matka ľudstva, nositeľka duchovného oslobodenia. To je aj dôvod, prečo pútnici sypú popol zosnulých do rieky a modla sa aby im bolo odpustené hriechy. V skutočnosti sa i živý môžu ponoriť do jej silných vôd a nechať zmyť zo seba všetky hriechy a očistiť svoju dušu pre nové začiatky. Ganga odpúšťa každému, kto s ňou príde do styku. Vie, že ich hriechy sú len materiálne ilúzie a dokáže vidieť ich skutočné ja. Preto je vnímaná ako súcitná bohyňa. Ženám v znamení Rýb táto bohyňa ukazuje, aby mali súcit svätcov a božskú schopnosť odpúšťať. Najdôležitejšie je, aby odpustili sami sebe. Potom sa vedia odpútať aj od toxických vzťahov.