Choď na obsah Choď na menu
 


Čakra tretieho oka

16. 8. 2023

Čakra tretieho oka

 

 

 

 

Kryštály pre solar plexus:

Lapis lazuli, safír, fialový fluorit, lepidolit, herkimer diamant

 

 

Esenciálne oleje:

Fialka, santalové drievko, jalovec, tymián

 

Farba koreňovej čakry:

indigo

 

 

Ak je čakra v harmónii:

Jasne viete, čo chcete od života. Vnímate svoju intuíciu a veríte „vedeniu“, ktoré k vám prichádza. Môžete mať silné napojenie na svoj šiesty zmysel alebo nadprirodzené schopnosti. Máte dobrú pamäť a vybavíte si ľahko detaily, ak to potrebujete. Sny sú pre vás dôležité. Pamätáte si ich a poznáte ich posolstvo. Ocitáte sa na správnom mieste v správny čas.

 

Ak je čakra v nerovnováhe:

Príliš aktívna – Zo všetkých príznakov sú najvýraznejšie nočné mory, halucinácie a pod. Aj keď nespíte, mávate pocit, že ste stratili kontakt s realitou. Stáva sa to, keď máte príliš veľa duchovných vnemov a nie ste schopný ich usmerniť. Môžu vznikať poverčivosť a paranoja

Nedostatočne aktívna –  Slabá pamäť, neviete si vybaviť sny, máte problémy s predstavivosťou. Zle sa vám hľadajú riešenia na problémy a ste príliš závislý na svojej racionalite.

Choroby spojené so zlou funkciou čakry:

Migrény, tlaky v oblasti hlavy, mozgové nádory, problémy so zrakom, zápaly dutín  

 

 

Ako zharmonizovať čakru:

Môžeme harmonizovať hudbou a tancom. Hudba je vytvorená tak aby čakru aktivovala a harmonizovala. Napríklad:

https://www.youtube.com/watch?v=oky_8Vfgxmw

Pravidelne sa venujte cvičeniam na posilnenie intuície ako napríklad meditácia, vedená vizualizácia, Chakradance . Buďte otvorený svojím pocitom a riaďte sa nimi intuitívne. Skúste si uvedomovať náhodné stretnutia, udalosti a synchronicitu. Za pomoci svojej predstavivosti sa tvorte svoj život, po ktorom túžite. Naučte sa dôverovať svojmu šiestemu zmyslu, riaďte sa ním aj keď sa to bude vymykať racionálnemu chápaniu.