Choď na obsah Choď na menu
 


Hrdelná čakra

16. 8. 2023

Hrdelná čakra

 

 

 

 

Kryštály pre solar plexus:

Tyrkys, akvamarín, sodalit, azurit, modrý obsidián

 

 

Esenciálne oleje:

Eukalyptus, levanduľa, harmanček, kadidlo

 

Farba koreňovej čakry:

modrá

 

 

Ak je čakra v harmónii:

Ste schopný sa autenticky vyjadrovať, dobre a jasne komunikujete. Váš kreatívny život je pre Vás dôležitý. Žijete v súlade sami so sebou. Ste autentický. Vnímate dianie okolo seba aj na jemno hmotnej úrovni. Viete dobre počúvať iných, ale dobre vnímate a počujete svoj vnútorný hlas. Váš život vám pripadá harmonický.

 

Ak je čakra v nerovnováhe:

Príliš aktívna – Máte tendenciu rozprávať bez prestávky. Neviete dobre počúvať iných, máte sklon ovládnuť konverzáciu s inými a neviete prestať rozprávať. Málokedy máte niečo spoločné s ľuďmi, s ktorými rozprávate, všetko rozoberáte do najmenších detailov. Možno máte radi klebety, sklon sťažovať si. Ťažko sa napájate na svoju kreativitu. 

Nedostatočne aktívna –  Je pre vás dosť náročné vyjadriť svoje skutočné pocity. Pripadá vám, že nenachádzate tie správne slová. Môže sa vyznačovať aj tichým plachým hlasom, bojíte sa hovoriť. Pravdepodobne ste hanblivý, radšej sa stránite okolia a máte problém s ostatnými hovoriť. Niekedy to vyzerá ako by ste si nasadili masku pri styku s okolím.

 

Choroby spojené so zlou funkciou čakry:

Problémy so štítnou žľazou, angína, chrápanie, koktanie, astma, ušné problémy, roztrúsená skleróza, problémy so zubami a ďasnami.

 

 

Ako zharmonizovať čakru:

Môžeme harmonizovať hudbou a tancom. Hudba je vytvorená tak aby čakru aktivovala a harmonizovala. Napríklad:

https://www.youtube.com/watch?v=Zu1EvL7BipM

Skúste pri komunikácii byť úprimná. Neznižujte sa ku klamstvu, klebetám alebo prázdnym rečiam. Nesťažujte sa. Uvedomte si, že počúvanie je tak isto dôležité ako rozprávanie – trénujte aktívne počúvanie. Skúste vyššie stupne komunikácie ako telepatiu, jasnozrivosť , channeling ...). Prepojte sa so svojou vrodenou kreativitou.