Choď na obsah Choď na menu
 


Korunná čakra

16. 8. 2023

Korunná čakra

 

 

 

 

Kryštály pre solar plexus:

Kryštál, diamant, biely jadeit, selenit, fenakit, pyrit

 

 

Esenciálne oleje:

kadidlo, rozmarín

 

Farba koreňovej čakry:

fialová

 

 

Ak je čakra v harmónii:

Ste prepojený s oboma svetmi. Ste napojený na duchovný aspekt ľudskej existencie a vnímate spiritualitu. Žijete v prítomnosti. Ste oslobodená od minulosti a žijete bez strachu z budúcnosti. Život je pre Vás posvätný dar a aj v bežnom dennom živote dokážete vidieť presah a hĺbku.

 

Ak je čakra v nerovnováhe:

Príliš aktívna – Môžete sa cítiť odpojený od tela. Môžete byť závislý na duchovne a používate ho ako únik.  Na svoje fyzické potreby zabúdate. Možno sa nachádzate kvôli dosiahnutiu vznešenejších cieľov na pokraji chudoby. Možno máte duchovné vízie, ale neviete ich celkom dobre začleniť do bežného života, tak ako celú spiritualitu. Môžete priveľa študovať na túto tému a zabúdate skutočne prežívať a chápať svet okolo seba.

Nedostatočne aktívna –  Môžete vnímať svet veľmi obmedzene. Ak je čakra úplne uzavretá, vnímate svet racionálne a nepripúšťate nič duchovného. Materiálno vás môže zahltiť tak, že zabudnete prežívať a žiť. Máte neustálu potrebu ukazovať, že vaše názory sú jediné správne.

Choroby spojené so zlou funkciou čakry:

Migrény, psychické poruchy, poruchy mozgu, schizofrénia, depresie   

 

 

Ako zharmonizovať čakru:

Môžeme harmonizovať hudbou a tancom. Hudba je vytvorená tak aby čakru aktivovala a harmonizovala. Napríklad:

https://www.youtube.com/watch?v=Bguh0K2HhLE

Denne relaxujte alebo meditujte. Načúvajte tichu. Rozvíjajte svoj vzťah s duchom, či je to pre vás boh, zdroj, vesmír alebo anjeli. Verte tomu, čo vám ide od srdca a rezonuje s vami. Buďte otvorení inšpirácii. Venujte sa duchovnej praxi. Nájdite si to svoje, čo vám prináša duchovné zážitky. Pre niekoho je to kostol, niekto hľadá spojenie v prírode, niekto len tak vo svojej izbe v tichu. Je jedno, čo to bude. Dôležité je zažívať toto spojenie. Skúste tieto aktivity zaradiť do bežného života.