Choď na obsah Choď na menu
 


SAKRÁLNA ČAKRA

2. 6. 2023

Sakrálna čakra

 

gi_sacral-chakra-2.jpg

 

Kryštály pre sakrálnu čakru:

Mesačný kameň, karneol, zlatý topás, oranžový kalcit

 

Esenciálne oleje:

Ylang  ylang, sladký pomaranč, santalové drievko

 

Farba koreňovej čakry:

oranžová

 

 

Ak je čakra v harmónii:

Ak je čakra v harmónii, dokáže vyjadrovať svoje pocity bez problémov. Vnímate svoju zmyselnosť. Vnímate svoju energiu vnútornej ženy /aj muži/. Dokážete si užívať drobnosti ako odpočinok, relax, dobré jedlo a pekne strávený čas. Ľahko sa necháte viesť prirodzeným prúdom života. 

 

 

Ak je čakra v nerovnováhe:

Príliš aktívna – človek môže byť pod neustálym emočným zmätkom, strieda nálady a zakaždým sa zapletie do nejakých životných drám. Človek je závislý na emocionálnej podpore zvonku. Je založený sexuálne a užíva si to.  Dopraje si v živote veľa potešení a je až príliš extravagantný.   

Nedostatočne aktívna – človeka trápia sexuálne túžby, sexuálna disfunkcia, nevie  si dopriať a chýba mu vzrušenie a vášeň.  Môže byť pesimista a uzatvárať sa do seba. 

Choroby spojené so zlou funkciou čakry:

Problémy s prostatou, cysty na vaječníkoch, endometrióza, nepravidelná menštruácia, problémy s rozmnožovacím ústrojenstvom, problémy s ľadvinami a močovým mechúrom.

 

Ako zharmonizovať čakru:

Môžeme harmonizovať hudbou a tancom. Hudba je vytvorená tak aby čakru aktivovala a harmonizovala. Napríklad:

https://www.youtube.com/watch?v=NtS_rkU3b8c

Dôležité je nechať si pomôcť s vlastnými emóciami, ak ich nevieme spracovať sami a to formou terapie, ktorá je pre vás vhodná.  Prejavujte svoje emócie na bezpečnej úrovni pre vás, ako je maľovanie, písanie, rozhovor s dobrým priateľom. Venujte sa aktivitám, ktoré vo vás vyvolávajú príjemné pocity. Doprajte si masáž a iný relax. Každý deň sa venujte aspoň trochu sám sebe. Vytvorte si doma miesto len pre seba, očiste ho vydymovaním a trávte čas len s ľuďmi, čo vám zdvihnú náladu.