Choď na obsah Choď na menu
 


TRADIČNÝ EURÓPSKY HOROSKOP - SLNEČNÝ HOROSKOP

29. 6. 2017

 

Baran

baran_2.jpg

Vládnúcou planétou je Mars. Ľudia narodení v tomto znamení sú veľmi živí, plní energie, prekypujú silou a spontánnosťou. Vo svojom okolí vyvolávajú dojem, že ich energia je nevyčerpateľná. Na svet sa pozerajú racionálne a čo nedokážu zachytiť zmyslami, to pre nich neexistuje. Výrazne sa u nich prejavuje túžba po vodcovstve, ako v zamestnaní, tak aj medzi priateľmi. Nachádzajú potešenie v ovládaní druhých, pretože chcú byť vo všetkom prví, sú ambiciózni a cieľavedomí, ale zároveň aj značne egoistický. Majú neobyčajne pevnú vôľu, vedia byť značne tvrdohlaví a len veľmi neradi si priznávajú chybu. Sú veľmi nesnaživí a dokážu sa presadiť kdekoľvek a v akejkoľvek oblasti. Vo svojom snažení sú veľmi vytrvalý, a neodradí ich žiadna porážka. Milujú všetky formy rizika a dobrodružstva, konajú veľmi impulzívne a bez rozmyslu. S potešením predvádzajú svoju fyzickú silu, ktorú musia pravidelne ventilovať. Diplomacia, stratégia či objektívnosť nie je ich silnou stránkou, skôr pôjdu hlavou proti múru ako by mali ustúpiť. Nikdy príliš nerozmýšľajú nad následkami a neuvažujú do budúcna. Nemajú zábrany vysloviť svoj názor, avšak majú sklony k preháňaniu, vidieť veci čiernobielo. Nevedia klamať a sú naozaj taký, ako ich vidíme. Ak sú odmietnutý v práci či v láske znášajú to veľmi ťažko. Ak je Baran vaším priateľom, vážte si to, pretože v núdzi môžete počítať s jeho pomocou. Ako priatelia vedia byť veľmi lojálny a spoľahlivý. Barani sú známi svojou veľkou odvahou. Nezriedka sa púšťajú do nových záležitostí s vervou a entuziazmom.

Aj keď ľudia narodení v tomto znamení sú na pohľad emocionálne chladní, vždy sa chopia vhodnej príležitosti. Dobíjanie partnera pre nich predstavuje veľkú časť radosti z lásky. Barani sú veľmi pozorní a láskyplní partneri. Sú ľahko zraniteľní, ale pretože neradi prehrávajú, nikdy to nepriznajú a skôr budú reagovať impulzívne. Ich búrlivá povaha sa zväčša zmierni až po tridsiatke. Aby boli vo vzťahu spokojný musí im poskytovať stále nové podnety.

Najvhodnejší partneri: Blíženec, Lev, Strelec a Vodnár

Najnevhodnejší partneri: Rak, Váhy a Kozorožec

Toto znamenie je vhodné pre povolania spojené s vedúcim postavením, s vysokými nárokmi na fyzickú zdatnosť a výkony. Pociťujú silnú potrebu po nezávislosti. Dokážu sa rýchlo zorientovať a energicky prijímať rozhodnutia. Nevyhovuje im pracovná rutina a stereotyp.

Osoby narodené v znamení Barana majú dobrú odolnosť voči chorobám. Často však mrhajú svojimi silami, preto sa u nich vplyvom nervového vyčerpania objavujú psychické choroby, bolesti hlavy, poruchy spánku, mozgové mŕtvice, infarkty a podobne. Barani sú taktiež náchylný na úrazy, môže za to ich temperament a verva s akou sa ženú vpred.

 

Býk

byk_2.jpg

Vládnúcou planétou tohoto znamenia je Venuša. Ľudia narodení v znamení Býka sú vytrvalí, dôslední, tvrdošijní, praktickí a rozhodní, majú zmysel pre tvorivú prácu a kreatívny prístup k všetkému s čím sa stretnú. Sú to realisti stálej povahy,dosť konzervatívnych názorov, nikdy nerobia ukvapené rozhodnutia. S náhlymi zmenami vo svojom okolí sa vyrovnávajú veľmi ťažko. Svoje ciele majú jasné a usilovne na nich pracujú. Stoja nohami pevne na zemi a radi si užívájú radostí života, málokedy sa však zaoberajú nepraktickými záležitosťami. V povahe majú šetrnosť, ale nie sú lakomí. Nezvyknú sa chovať výstredne, peniaze pre nich predstavujú prostriedok k dosiahnutiu pohodlia a komfortu. Ľudia Býci sú podnikaví, ale zároveň dosť ťažkopádni a leniví, takže im dlho trvá kým sa do niečo pustia. Avšak, keď už sa raz rozhodnú tak idú neúnavne za svojim cieľom. Peniaze investujú do vecí s trvalou hodnotou ako sú nehnuteľnosti a šperky. Býci sú značne tvrdohlaví, čo si ale veľmi neradi priznávajú, pretože sami seba vidia ako rozumné bytosti. Skúsenosti sú pre nich dôležitejšie než rady, potrebujú sa učiť na vlastných chybách aj navzdory utŕženým ranám. Býci majú kľudnú povahu, zriedka sú impulzívni. Ak sa v nich však hnev hromadí dlhšiu, alebo sú v strese ich výbuchy zlosti sú deštruktívne. Majú sklony vidieť svet čierno-bielo a často sa nesnažia nachádzať príčiny, jednoducho prehliadajú súvislosti. Keďže ich vládcom je planéta Venuša, zakladajú si na estetike, dokážu vykúzliť ten najútulnejší domov aký si len viete predstaviť.

Býci sú obdarení zvláštnym kúzlom príťažlivosti, čo prispieva k tomu aby nemali núdzu o partnerov. Pri zvádzaní sú veľmi dôslední, pričom dôkladne dávajú najavo svoju náklonnosť. Skôr než sa hlboko zamilujú, svojho partnera si starostlivo vyberajú a spravidla bývajú verní. Zároveň sú však veľmi majetnícky a k partnerovi majú vlastnícky postoj. Nie sú vhodnými partnermi pre voľnejšie vzťahy, pretože akýkoľvek prejav nezávislosti zo strany partnera ich rozzúri. Ich silným kladom je, že nepatria ku komplikovaným povahám. Niekedy dokonca pôsobia dosť ťažkopádne. Bývajú materiálne založený.

Najvhodnejší partneri: Rak, Panna, Strelec a Ryby

Najnevhodnejší partneri: Lev, Škorpión a Vodnár

Najvhodnejšie povolania pre ľudí narodených v tomto znamení, sú tie ktoré vyžadujú praktické schopnosti a rozhodnosť. Pri riešení problémov pracujú usilovne a vytrvalo, pričom sa riadia svojím vlastným neuponáhľaným tempom. Väčšinou vyhľadávajú finančne dobre ohodnotenú prácu, aby si mohli dopriať pôžitkov života.

Býci majú silnú telesnú konštrukciu, pre dobré zdravie však potrebujú dostatok pohybu. Ak to preháňajú s prácou, alebo hýrením hrozí im vážna choroba či dokonca smrť. Štatisticky sú náchylný na choroby tráviaceho traktu a srdečný infarkt. Vplyvom prílišného vypätia v práci, či partnerstve sa objavujú bolesti v hornej polovici chrbta, ztuhlosť krku a pod. Najviac náchylné k infekciám sú horné dýchacie cesty.

Blíženec

blizenci_2.jpg

Vládnucou planétou je Merkúr. Znamenie Blížencov je symbolizované mýtickými dvojčatami Castorom a Polluxom, po ktorých sú zároveň pomenované hviezdy v súhvezdí Gemini. Pre blížencov je charakteristická rôznorodosť a nestálosť. Vládnucou planétou vzdušného znamenia Blížencov je Merkúr, ktorý im dodáva silu a vedie ich k tomu, aby v dobrom zmysle využíval svoje všestranné nadanie. Blíženci sú milí, príjemní, okúzľujúci, originálni, vynaliezaví a najmä výreční ľudia. Veľmi výrazným rysom ich povahy je veľká zvedavosť, ktorá im môže spôsobiť v živote nemalé problémy, lebo ich neustále ženie ďalej do nových dobrodružstiev bez ohľadu na to koľko nedokončených záležitostí zanechávajú za sebou. Priveľmi rýchlo sa nadchnú pre všetko nové, ich záujem však veľmi rýchlo poľaví. Zväčša nebývajú dôslední. Ich myšlienkové procesy sú rýchle, no často dosť povrchné. Chcú mať čo najširší rozhľad, chýba im však vôľa zotrvať, preto majú väčšinou veľa poznatkov z najrôznejších oblastí a mnoho záujmov. Sú to veľmi milí a pohotoví spoločníci. Často neodolajú pokušeniu "prifarbiť' a zdramatizovať nejakú príhodu či zážitok. Ľudia narodení v znamení Blíženca majú nevšednú predstavivosť a flexibilitu. Niekedy je pre ostatné znamenia ťažké udržať s nimi krok. Majú výborný zmysel pre humor a diplomaciu. Radi všetko analyzujú a prehodnocujú. Ich veľká zvedavosť ich núti nahliadať do všetkého čo ešte neprebádali. Ďalším charakteristickým rysom je čulosť a radosť zo života, ktorá ale ide ruka v ruke s povrchnosťou. Príliš rýchlo a bez hlbšieho rozmýšľania sú ochotní vymeniť staré dobré veci za nové, a často to neskôr ľutujú. Sú to ľudia náladoví a vrtošiví, ktorí sa v zlej nálade často dopúšťajú hrubých, detinských a nerozumných činov. Ďalšími výraznými negatívnymi vlastnosťami je pokrytectvo a nedisciplinovanosť. Ich najbližší majú niekedy pocit, ako by v ich duši prebývali viacerí ľudia. Môže za to ich náladovosť, no i istá vnútorná rozpoltenosť. Sú často pre svoje okolie veľmi nevypočítateľní. Ľudia narodení v tomto znamení majú skvelú prispôsobivosť. Nebývajú sentimentálni a nelipnú na starých spomienkach, ľuďoch a veciach. Blíženci sa zvyknú riadiť viac rozumom než citom, a to dokonca do takej miery, že sa zavše snažia svoje city eliminovať. Je veľmi obťažné pripútať Blíženca k jednému miestu. Radi cestujú a spoznávajú nové miesta a kultúry. Sú veľmi mentálne obratní a často sa začnú angažovať hneď v niekoľkých záležitostiach naraz. Zriedkavo však dotiahnu do konca aspoň jednu z nich. Radšej sa pustia znova do niečoho nového. To vedie k tomu, že sa na nich nedá príliš spoliehať. Často cítia, že by boli radi na dvoch miestach súčasne. Ich vášeň pre zmenu sa môže veľmi rýchlo zmeniť v nestálosť.

Prirodzená vľúdnosť a zvedavosť umožňuje Blížencom ľahký kontakt s ľuďmi. Flirtujú bez zábran, svojim kúzlom a šarmom dokážu partnera upútať. Majú veľkú predstavivosť a sexuálnu fantáziou. Sú nadmieru hraví a radi skúšajú rôzne bizarné praktiky. V partnerskom vzťahu sa môže prejaviť ich nestálosť a náladovosť. Majú problémy s vyjadrovaním citov, ich vášne sú rýchle, no nie veľmi hlboké. Najmä v mladosti bývajú citovo nevyzretý, boja sa veľkých citových záväzkov. Väčšinu svojich milostných avantúr po určitej dobe ukončia, lebo i v láske im je blízka istá povrchnosť. No nájdu sa i taký čo si svoju zvedavosť a nestálosť odreagujú skôr v sférach pracovných a cenia si zázemie rodiny, často však až v neskoršom veku. Blíženec potrebuje partnera, ktorý bude tolerantne znášať jeho premenlivosť, veľkú náladovosť a túžbu po slobode. Blíženec dlho nevydrží s prehnane majetníckym a žiarlivým partnerom, ktorý mu bude dýchať na krk, kontrolovať sms-ky a robiť hysterické scény. Ani s citovým vydieraním u neho neuspejete, Blíženec potrebuje rovnako flexibilného partnera ako je on sám, a čím viac ho dokážete upútať svojou originalitou a nevšednosťou, tým dlhšie zotrvá po vašom boku. Znamenie Blížencov je prvým vzdušným znamením zverokruhu a k svojmu životu potrebuje veľa priestoru, veľa "vzduchu".

Najvhodnejší partneri: Blíženec, Lev, Váhy, Vodnár a Baran

Najnevhodnejší partneri: Panna, Strelec, Ryby

Potrebujú zamestnanie, kde sa môže ich temperament realizovať. Ich najväčším prínosom je tvorivá, premýšľavá myseľ a schopnosť pružne reagovať. Blížencov motivuje pocit slobody, najlepšie sa im darí v zamestnaniach s pružnou pracovnou dobou, kde môže denne zdolávať nové prekážky. Tiež zamestnania, ktoré im poskytnú príležitosť komunikovať s ľuďmi. Odmietajú rutinu a stereotyp. Ľuďom narodeným v znamení Blížencov sa hodia povolania, ktoré súvisia s komunikáciou: obchodní zástupcovia, pracovníci v spravodajstve, novinári, moderátori, učitelia, herci, prekladatelia, vydavatelia, propagační či reklamní pracovníci apod. Ich úžasná všestrannosť a dobré vyjadrovacie schopnosti ich tiež predurčujú pre politickú dráhu

Čo sa týka zdravotného stavu, konštitúcia Blížencov nie je príliš silná, po psychickej stránke sú veľmi labilní a precitlivení. Mávajú zvýšenú citlivosť na choroby dýchacích ciest a náchylnosť k astme. K ich citlivým miestam patrí i nervová sústava. Pri plnom pracovnom vyťažení by nemali zanedbávať pravidelné, kľudne i krátkodobé prestávky na relaxáciu. K osvieženiu a regenerácii potrebujú omnoho viac spánku než ostatné znamenia. Tým, ktorí zanedbajú starostlivosť o svoje zdravie, môžu hroziť choroby či úrazy rúk, nôh, chrbtice, artritída a reumatizmus. Zdravotné problémy Blížencov bývajú často psychicky podmienené ich neustálym nervovým vypätím a nekľudom. Astrolekári im odporúčajú praktikovať pravidelné dychová cvičenia.

Čo sa týka zdravotného stavu, konštitúcia Blížencov nie je príliš silná, po psychickej stránke sú veľmi labilní a precitlivení. Mávajú zvýšenú citlivosť na choroby dýchacích ciest a náchylnosť k astme. K ich citlivým miestam patrí i nervová sústava. Pri plnom pracovnom vyťažení by nemali zanedbávať pravidelné, kľudne i krátkodobé prestávky na relaxáciu. K osvieženiu a regenerácii potrebujú omnoho viac spánku než ostatné znamenia. Tým, ktorí zanedbajú starostlivosť o svoje zdravie, môžu hroziť choroby či úrazy rúk, nôh, chrbtice, artritída a reumatizmus. Zdravotné problémy Blížencov bývajú často psychicky podmienené ich neustálym nervovým vypätím a nekľudom. Astrolekári im odporúčajú praktikovať pravidelné dychová cvičenia.

Rak

rak_2.jpg

Keď pozorujeme chovanie raka v prírode, zistíme, že k cieľu sa nikdy nepribližuje priamočiaro, ale oblúkom. Keď sa ku koristi priblíži jeho klepetá, pevne ju zovrie a už nepustí. Ľuďom narodeným v znamení Raka, vládne Mesiac, vďaka ktorému bývajú silne emocionálni, ovplyvniteľní a ľahko podliehajú náladám. Raci sú vo svojom vnútri veľmi jemní a citliví ľudia, romantickí a často ľahko zraniteľní. Preto svoje city možno až prehnane chránia a uzatvárajú sa pred vonkajším svetom do svojho panciera. Poväčšine sú to ľudia veľmi rodinne založení. Dokážu prejaviť neuveriteľnú odvahu, ak milovanému človeku hrozí nebezpečie. Sú často veľmi ostýchaví. Odmietnutia sa boja viac než všetky ostatné znamenia. Raci sú taktiež veľmi podozrievaví, preto svoje skutočné „ja“ odhalia len takému človeku, ktorého si dobre overia, a pri ktorom sa cítia maximálne bezpečne. Rak ťažko znáša tvrdú kritiku, nech už je oprávnená alebo nie. Pretože sa Rak neustále pohybuje medzi snom a skutočnosťou, môže sa ostatným ľuďom zdať flegmatický. V skutočnosti je veľmi húževnatý, schopný obdivuhodnej sily a vôle, nikto ho nedonúti robiť to, čo on sám nechce. Raci v živote usilujú o pocit bezpečia a istoty a svoje domovy často považujú za jediné útočisko pred okolitým svetom. Obidve pohlavia tohto znamenia majú silne vyvinutý materinský či otcovský pud. Milujú svoje deti a dlho nad nimi držia ochrannú ruku. Výnimočne môžu mať niektorí Raci úplne opačné reakcie, opovrhujú rodinným životom, v skutočnosti však utekajú pred tým, čo nemôžu získať. Obvykle Rak trpí pre svoj pôvod a minulosť, je dosť sentimentálny, utápa sa v svojich spomienkach. Má náklonnosť k starým zvyklostiam, starožitnostiam a kuriozitám, teda ku všetkému, čo pripomína minulosť. Veľmi dlho si tiež uchováva svoju predstavu z detstva. Nedokáže nič vyhodiť, pretože s každou vecou je spojená určitá spomienka. Veľkým problémom ľudí narodených v tomto znamení je znížená adaptácia na skutočnosť. Ak je táto skutočnosť príliš silná a tvrdá, môže sa stať, že sa uzavrú do svojich snov a prestanú sa zaujímať o vonkajší svet. Raci majú sklon dlho a hlboko premýšľať nad chybami, ktorých sa dopustili, namiesto toho, aby neúspech striasli a chopili sa ihneď ďalšej príležitosti. Nehľadiac na množstvo peňazí na konte, nikdy sa Rak necíti úplne finančne zabezpečený. Neustále hromadí majetok proti budúcej imaginárnej pohrome. Keď vám povie, že je na mizine, znamená to, že mu zostáva ešte niekoľko tisícoviek. Nikto iný nedokáže tak dobre hospodáriť s financiami ako Rak.

Raci sú zmyselné a láskyplné znamenie. Sú dosť emocionálni, neuznávajú povrchné vzťahy, ani známosti na jednu noc a sex považujú za dôkaz lásky. Keď majú stáleho a spoľahlivého partnera, sú najspokojnejší. Na svojom druhovi bývajú do značnej miery závislí. O svojich citoch a láske neradi hovoria, svoju náklonnosť dávajú najavo oddanosťou a harmóniou. Rak má prirodzený sklon k vernosti a väčšinou sa starostlivo vyhýba všetkému, čo by mohlo ohroziť jeho vzťah. Pokiaľ si zo svojim partnerom prestane rozumieť, veľmi ťažko sa rozchádza a rozvod je pre neho niečím hrozným. V takom prípade sa mu zdá jednoduchšie nájsť si druhého partnera. Žiadne iné znamenia nevie prejaviť takú falošnú cnosť, vernosť a urazenú hrdosť ako Rak, keď je obvinený práve z nevery. Rak je schopný veľkej vášne, ale trvá dlhšiu dobu, pokiaľ ju dá najavo, pretože potrebuje mať úplnú istotu a dôveru. Raci nesmierne milujú domov a tento rys je veľmi dôležitý aj v láske a manželstve. Pokiaľ ste človekom, ktorý je príliš sebestačný, nezávislý, chladný a nerád prejavuje svoje city, radšej sa poobhliadnite po partnerovi v inom znamení, pretože Rak túži po partnerovi s úplne opačnými vlastnosťami.

Najvhodnejší partneri: Panna, Škorpión, Ryby, Býk, Rak

Najnevhodnejší partneri: Vodnár, Váhy, Strelec, Baran

Rak vyžaduje aj od zamestnania pocit bezpečia a istoty, preto dáva prednosť pracovným pomerom so stálou pracovnou dobou. Len v prípade, keď sa uistí, že zvolené voľné povolanie mu poskytne nevyhnutnú (finančnú) istotu, bude veľmi rád pracovať doma, najlepšie aj so svojimi najbližšími rodinnými príslušníkmi. Raci majú všeobecne veľký zmysel pre zodpovednosť, sú dôveryhodní, spoľahliví a v práci usilovní. Zmenám sa síce prispôsobia, ale bude trochu dlhšie trvať, až si na neúplne zvyknú. Ak sú správne motivovaní, svojimi ambíciami predčia mnohých drgavejších kolegov. Všetci húževnato pracujúci Raci môžu očakávať vo svojom zamestnaní úspechy a povýšenie. Najväčší úspech mávajú v povolaniach spojených s deťmi a rodinou: učiteľ, detský lekár, zdravotná sestra, opatrovateľka a pod. Ďalej v činnostiach vyžadujúcich predstavivosť a fantáziu, teda v umeleckých odboroch - herec, moderátor, spisovateľ, režisér, ilustrátor a pod. Uspejú však aj ako obchodníci, právnici, politici, či pracovníci v administratíve a v oblasti gastronómie. Výborné pracovné vzťahy môžu vytvoriť s Býkom, Levom, Váhami.

Zdravotný stav Rakov je podmienený dôkladným odpočinkom a spánkom. Ak je ohrozený ich pocit bezpečia, môžu upadnúť do depresie. Pokiaľ si zlú náladu a melanchóliu budú pestovať častejšie, môžu si privodiť skutočné a vážne zdravotné problémy, z ktorých sa budú len veľmi pomaly uzdravovať. Za najcitlivejší sa u Rakov považuje žalúdok, dvanástornik a predovšetkým v neskoršom veku môže nastať situácia, že každé psychické vzrušenie spôsobí nepríjemné zažívacie ťažkosti. U Rakov sa častejšie ako u iných znamení vyskytujú žalúdočné vredy, čo často súvislosti práve s citmi. Kto má problémy vo svojom citovom živote, je pravdepodobné, že sa zároveň bude potykať aj s problémami žalúdočnými. K zraniteľným častiam tela ďalej patrí hlava, hrudník alebo prsia, kolená, ľadviny a koža. Ale Raci, ktorí nepodľahnú svojim pesimistickým náladám, udržia si kľud, optimizmus a svoj skvelý zmysel pre humor, sa môžu tešiť veľmi dobrému zdraviu a spravidla sa dožívajú vysokého veku. Podľa štatistík ľudia tohto znamenia najviac umierajú na srdečný infarkt, rakovinu žalúdka.

Lev

lev_2.jpg

Lev, to je kráľ divočiny, ktorý vládne všetkým zvieratám. Má kráľovský a heroický charakter, silnú vnútornú potrebu neustále niekoho a niečo prekonávať. Je to znamenie ohňa, žiary a tvorivej energie. Vládnucou planétou je Slnko, ktoré Levom dáva ctižiadostivosť a vznešené úmysly. Ľudia narodení v znamení Leva väčšinou nemusia vynakladať toľko úsilia, ako ostatné znamenia, aby dosiahli vytýčený cieľ. Aby ste si mohli urobiť konkrétny obraz o povahe tohto znamenia, predstavte si Leva, ktorý prenasleduje svoju korisť. Jeho telo je pripravené ku skoku, no výraz jeho tváre ostáva chladný a kľudný. Tichučko striehne na ten správny okamih, aby mohol zaútočiť na svoju korisť a samozrejme zvíťaziť. Levy neznesú pocit porazeného, preto vynaložia veľkú energiu na to, aby sa mohli druhým predviesť vždy v tom najväčšom svetle. Ľudia narodení v znamení Leva bývajú sebaistí, silní, túžia po plnohodnotnom živote plnom dobrodružstva. Svoje kvality radi predvádzajú pred veľkým obecenstvom. Iba máloktoré znamenie sa s nimi môže porovnávať pokiaľ ide o radosť zo života a osobnú vitalitu. Planéta Slnko obdarila svojich zverencov veľkou dávkou optimizmu a nezávislosti. Majú otvorenú, priamočiaru povahu. Sú to rodení bojovníci, temperamentní a neohrození. No zavše i trochu ľahkomyseľní a domýšľaví! Často bývajú vzťahovační, egocentrický, trúfalí až drzí a tiež nezriedka aj tvrdohlaví vo veciach ktoré si zaumienia. Nenávidia priemernosť, malichernosti a klamstvo. Čo sa týka ich ctižiadosti, vedia byť až nenásytní. Málokedy by sa však uchýlili k nečestnému boju, či intrigám. Oni to nepotrebujú. Dávajú prednosť otvorenému a čestnému jednaniu. Človek narodený v znamení Leva je často impulzívny a veľmi ľahko sa nechá uniesť svojimi pocitmi. Nezriedka víťazí nad svojimi protivníkmi vďaka sile svojej magnetickej osobnosti. Ak sa aj snaží manipulovať s ľuďmi v osobnej, pracovnej alebo spoločenskej oblasti, robí to veľmi nepozorovane. K najväčším záporom znamenia Lev patrí azda ľahostajnosť a mierna povrchnosť. Bezohľadne ignorujú vlastné chyby a to s takou prirodzenosťou, že o nich sami ani väčšinou nevedia. Akonáhle sa títo ľudia stanú obeťou svojich vlastných nedostatkov, môže to niekedy dopadnúť i katastrofálne. Ich zdravá pýcha sa zmení v aroganciu, veľkorysosť v márnotratnosť a ich suverénnosť a sebaistota v obyčajnú hlúpu vystatovačnosť. V prípade neúspechu v partnerskom vzťahu i v zamestnaní prehru prežívajú omnoho silnejšie než ostatné znamenia. Lev si rád pestuje svoj individualizmus vyplývajúci z nepochopenia okolia. Osoby, ktorých vládcom je Slnko nepoznajú kompromisy, veci i ľudia okolo vnímajú buď čierne alebo biele. Do vienka im bola daná silná a nemenná povaha, takže len veľmi ťažko sa niekomu podarí odchýliť Leva od vopred určenej cesty, no oni veľmi presvedčivými gestami dokážu ľahko ovplyvniť druhých. Ľudia tohto znamenia sú rodenými vodcami. Ich najväčším negatívom je ješitnosť. Sami seba považujú za zbožie najvyššej kvality, a i keď od ľudí veľa vyžadujú, sami tiež veľa dávajú.

Lev je dobré milostné znamenie so značnou dávkou sexappealu. Pre Leva je láska niečím, čo musí byť rozohrané naplno, musí byť veľká a dramatická. Lev má idealistickú predstavu, že láska by mala byť trvalá. Má schopnosť urobiť z nej niečo mimoriadne a magické. Zo všetkých znamení je Lev asi najnáročnejším, a to nie len na sexuálnu zdatnosť svojho partnera, ale aj na všetky pozornosti a nežnosti okolo. Zamilovaný Lev sa k svojmu partnerovi chová veľmi veľkoryso, citlivo, výrazne romanticky, nežne, milo, ale tiež žiarlivo a ješitne. Zranená dôvera je pre neho niečím skutočne hrozným, s čím sa veľmi ťažko zmieruje. Lev od svojho druha neočakáva iba lojalitu a vernosť, ale i to, že s ním bude zaobchádzať ako s kráľom. Lev je príliš temperamentný a jeho ideály, predstavy a nároky sú príliš vysoké, pre väčšinu znamení natoľko náročné, že vzťahy s nimi sa obvykle neobídu bez komplikácií. Pokiaľ v živote Leva chýba láska, dokážu sa veľmi trápiť. Ženy i muži tohoto znamenia budú dávať prednosť dlho-dobejšiemu zväzku oproti krátkodobým romanciam. Kvôli láske sú schopní mnoho obetovať a prekračovať obvyklé hranice.

Najvhodnejší partneri: Lev, Váhy, Strelec, Baran, Blíženci

Najnevhodnejší partneri: Škorpión, Vodnár, Býk

Tvorivá myseľ z nich robí veľmi schopných a dynamických spolupracovníkov. Majú skvelý organizačný talent a schopnosť získať si autoritu a vydávať iným príkazy. Typickými znakmi ich úspešnosti je nadšenie, pracovitosť a tiež povestné šťastie. Najviac im preto vyhovujú vedúce funkcie. Musia mať pocit, že stále postupujú vpred. Levy sú sebavedomí, i v kritických situáciách dokážu postupovať rozhodne, zachovajú si prehľad a chladnú hlavu. Keď sa Lev stretne s protivníkom, vždy postupuje čestne, nikdy sa nebude chovať intrigánsky. Lev je tvorivé znamenie, preto mu bude vyhovovať práca, v ktorej bude môcť prejaviť svoje nadanie, schopnosti a tvorivosť. Toto znamenie inštinktívne smeruje k vedúcim funkciám. Môžu byť úspešným generálnym riaditeľom, vedúcim, veľvyslancom, vodcom politickej strany atď. Naviac Lev chce byť stále stredobodom pozornosti, preto ich láka i zábavný priemysel. Vhodné zamestnania sú tiež manažér, nakladateľ, reportér, komentátor. Bývajú úspešný aj v slobodných povolaniach - ako umelci, herci a hudobníci. Skoro všetci Levy sú manuálne veľmi zruční. K najvhodnejším spolupracovníkom Leva patria Panny, Vodnári a Raci.

Levi majú pomerne dobré zdravie. Vyžaruje z nich obrovská vitalita. Sú však náchylnejší k rôznym zraneniam, náhlym a krátko trvajúcim chorobám, ale obvykle imúnni voči závažným chronickým ochoreniam. Hlavným nebezpečenstvom pre nich ostáva nedostatočná prevencia, zanedbávanie vlastného zdravia z dôvodu prepracovanosti a nedostatočného odpočinku. K ich najcitlivejším miestam patrí zrak, chrbtica a srdce. To vedie predovšetkým vo vyššom veku k väčšej citlivosti na ochorenia srdca a problémy súvisiace s krvným obehom a vysokým tlakom. Je zaujímavé podotknúť, že poruchy srdca začínajú dlho pred lekársky zistiteľným defektom tohoto orgánu. Majú pôvod v zlých medziľudských vzťahoch a negatívnom životnom postoji, a tiež v osamelosti. Levy môžu častejšie než ostatné znamenia trpieť bolesťami či úrazmi chrbta a ramien, kĺbov či mať problémy s chrbticou. Podľa štatistík ľudia tohoto znamenia najviac umierajú na mozgové príhody a srdcový infarkt.

Panna

panna_2.jpg

 Symbol tohoto znamenia neskorého leta vypovedá o čistote zožatej pôdy, preto toto znamenie charakterizuje postava dievčaťa so snopom klasov. Je to skôr materialisticky založené znamenie, ktoré nestráca čas snívaním, sentimentalita určite nebude patriť k ich typickým vlastnostiam. Planéta Merkúr, ktorá je vládcom znamenia Panny a Blížencov, pôsobí na obidve znamenia rozdielne. Merkúr znamenie Panny riadi praktickejšie ako ľahkomyseľné znamenie Blížencov. Toto zemné znamenie v širšom slova zmysle predstavuje sebaanalýzu, sebadisciplínu, úzkostlivú presnosť, kritiku, uzavretosť a zdržanlivosť. Všetci ľudia, ktorí sa narodili v tomto znamení, majú dobré rozlišovacie schopnosti, sú praktickí, usilovní, inteligentní a systematickí. Sú založení veľmi racionálne, stoja nohami pevne na zemi, majú zodpovedný prístup k životu a značný zmysel pre poriadok či súlad. Ľudia v znamení Panny by si mali život i svoje ciele čo najviac zjednodušiť, inak sa môže stať, že pohrúžia do takého množstva podrobností, ktoré ich myseľ nebude schopná obsiahnuť, doslova sa utopia v detailoch, zatiaľ čo im celok unikne. Dobre sa pre nich hodí príslovie „pre stromy nevidieť les“. Čím menej drobností ich bude zaťažovať, tým väčšiu budú mať kapacitu pre zvládnutie vyšších cieľov. Panny sú starostlivé, obozretné, skôr nesmelé a opatrné, obdarené bohatou fantáziou. Majú silne vyvinutý rozum s analytickými schopnosťami, vynaliezavého ducha a vďaka svojim vlastnostiam môžu riešiť zložité úlohy a objavovať zložité systémy. Sú neustále v strehu, a preto sa len veľmi ťažko dajú oklamať. A čo určite neznesú, je kritika ich počínania. Časté sú tiež ich obavy, že budú nesprávne pochopené, neveria intuícii, otvorenosti, a skôr ako sa pre niečo rozhodnú, chcú si všetko poriadne rozmyslieť. Ľudia narodení v Panne majú bystrú myseľ, ktorá sa neukľudni, pokiaľ sa nedozvedia všetko o tom, čo chcú poznať. Bývajú nepokojní, uzavretí, roztržití, naivní až cynickí a často im chýba sebadôverou. Sú úzkostliví a nároční čo sa týka práce, jedla, zovňajšku i milostných záležitostí. Títo ľudia neplytvajú náklonnosťou ani peniazmi. Sú konzervatívni vo výdajoch, nikdy neutrácajú viac, ako musia. Nechcú byť nikomu zaviazaní ani na nikom závislí. Majú radi pravdu, dochvíľnosť, hospodárnosť, naopak neznášajú vulgárnosť, lenivosť, prehnaný sentiment a neporiadok. Ľudia v Panne sú spravidla tolerantní, ale ak sú zaslepení k svojim vlastným chybám, môže sa veľmi ľahko stať, že budú ešte zaujatejší, než tí, ktorí ich kritizujú

Panny sú veľmi opatrné pri výbere svojho partnera. Vplyvom perfekcionistickej, náročnej a malichernej povahy môže mať Panna v láske a manželstve problémy. Snáď preto zostáva mnoho ľudí narodených v tomto znamení osamelými. Chcú sa naučiť byť sami sebou a vážiť si svojej osobnosti. Napriek tomu títo ľudia v skrytu duše túžia po úprimnom, čistom a rýdzom vzťahu, ale boja sa hlbokých citov a nevedia ich vyjadriť. Sú precitlivení, obávajú sa kritiky i toho, že ich zle pochopia. S obľubou analyzujú chyby druhých, no tie svoje prehliadajú. Je pre nich ťažké druhého človeka pochváliť či zalichotiť mu. Veľká láska však môže týchto jedincov dosť výrazne ovplyvniť. V manželstve Panny vyžadujú, aby sa ich partneri chovali zdržanlivo a mierne. Všetkému v rodine určujú svoje miesto a čas, všetko musí prebiehať v "panenskom" poriadku. V láske hľadajú skôr kvalitu než kvantitu. V manželstve sú verní, spravidla uzatvárajú manželstvo po dlhých rokoch známosti. Za tú dobu podrobia svojho partnera nejednej tvrdej skúške.

Najvhodnejší partneri: Panna, Škorpión, Kozorožec, Býk, Rak

Najnevhodnejší partneri: Strelec, Ryby, Blíženci

Ľudia Panny sú veľmi efektívni, starostliví a svedomití pracovníci, ktorí zvládnu i najnáročnejšie úlohy. Ich najväčšou devízou je realistický pohľad na problém, sú nadmieru úspešní v logike, dôslednosti a disciplíne. Potrebujú nájsť prácu, ktorá by im dávala pocit dôležitosti a užitočnosti. Najviac im vyhovujú zamestnania s pravidelnou pracovnou dobou. Za odvedenú prácu požadujú zodpovedajúcu finančnú odmenu, pokiaľ tomu tak nie je, ťažko sa s tým zmierujú a začnú si hľadať iné miesto. Pre ich motiváciu a pracovné nasadenie je pre nich dôležitý pocit, že ich práca je užitočná a významná, aj keď sú povedzme len malou súčasťou pracovného kolektívu. Nezanedbateľná pre nich nie je ani pracovná atmosféra, ktorá by mala byť čo najkľudnejšia. Pretože sa Panny vášnivo vrhajú do práce, môžu sa ľahko stať otrokmi činnosti. V extrémnych prípadoch od seba odvrhnú priateľov, zábavu, čo ich môže fyzicky a duševne rozvrátiť. Skvelo sa uplatnia v odbore finančníctva, sú dokonalými účtovníkmi, analytikmi, ale tiež právnikmi, učiteľmi, architektmi alebo konštruktérmi. Ďalšími vhodnými zamestnaniami sú lekár, lekárnik, veterinár či ošetrovateľka. Dariť sa im bude i v zamestnaniach vyžadujúcich presnosť a detailnú prácu, napríklad hodinár, optik, a v zamestnaniach súvisiacich so službou blížnym, napríklad ošetrovateľka, vychovávateľ, hosteska, čašník. Za spolupracovníkov by si mala Panna vybrať ľudí narodených v znameniach Leva, Panny, Strelca, Škorpióna a Kozorožca. Panna sa ale v podstate znesie i s ďalšími znameniami, väčšinou od Panny získavajú omnoho viac, než im sami dávajú.

Navzdory svojim preplneným domácim lekárničkám majú Panny dobré zdravie a veľmi často venujú značnú pozornosť zdravému životnému štýlu. Ich starostlivosť o vlastné zdravie bráni vážnejším chorobám. Ich myseľ ale ovláda značná predstavivosť, ktorá často vyvoláva strach z nehôd a chorôb. To môže viesť k tomu, že sa stanú hypochondrami alebo si narušia svoj zdravotný stav vďaka silne prežívanému psychickému napätiu. Tiež vo chvíľach, keď nechcú niekam ísť alebo niečo urobiť, sa uchyľujú k tomu, že predstierajú chorobu. Títo ľudia by nemali nikdy zostávať príliš sami, potom si pripadajú zbytoční a prázdni. K najcitlivejším miestam patrí nervová sústava a tráviace ústrojenstvo, predovšetkým črevá. Niekedy ich môžu trápiť i bolesti v bedrách, reumatické ťažkosti, či bolesti chrbta. Tiež si môžu častejšie sťažovať na drobné problémy ako podráždený žalúdok, problémy s trávením, bolesti hlavy a poruchy spánku. Pre Panny je veľmi dôležitý kontakt s prírodou. Prechádzky či turistika bude mať na týchto ľudí veľmi pozitívni účinok. Podľa štatistík ľudia tohoto znamenia najviac umierajú na mozgové príhody a cirhózu pečene.

Váhy

vahy_2.jpg

Symbol váh predstavuje rovnováhu a spravodlivosť. Sú jediným znamením zverokruhu, ktoré pomenováva vec. Ostatné znamenia majú zvieracie alebo ľudské názvy a v tomto spočíva charakter ľudí narodených vo Váhach. Vládnucou planétou, rovnako ako pre znamenie Býka, je planéta Venuša. Táto planéta vládne láske, úspechu a šťastiu. Naviac obdarúva týchto to ľudí výrazným estetickým cítením, ale tiež dávkou nepraktickosti. Toto znamenie symbolizuje idealizmus, spravodlivosť a krásu. V povahe Váh sa v túžbe po skutočnej pravde a presnej rovnováhe objavujú dva protiklady - láskavosť a túžba po harmónii na jednej strane no na strane druhej je to tvrdohlavosť, nerozhodnosť a hádavosť. Okrem spravodlivosti a kľudu majú vyvinutý zmysel pre všetko krásne a odmietajú všetko, čo by toto narušovalo - spory, konflikty a násilie. Ľudia Váhy, rovnako ako "váhy", zažijú v živote mnoho výkyvov. Tiež pred každým rozhodnutím zvažujú všetky okolnosti, a pretože chcú urobiť čo najdokonalejšiu voľbu, vedie ich to často až k váhaniu, ktoré im nakoniec môže spôsobiť veľa škody. Ľudia Váhy majú pevný charakter, nie sú to žiadny slabosi. Bývajú ctižiadostiví, intuitívni s dobrou pozorovacou schopnosťou. Desia ich predsudky, nedbalosť, nespravodlivé obvinenia a slepá viera. U ostatných ľudí zle znášajú netrpezlivosť, desia ich prelietaví, zbrklí a ľahkomyseľní ľudia. V dramatických situáciách ich povaha väčšinou donúti vzdať sa. Pokiaľ sa im niečo nedarí, skôr ustúpia, než by sa pokúsili zmeniť situáciu. Ľahko sa nechajú odradiť od úsilia a vytýčených cieľov, chýba im dobyvačná odvaha a priebojnosť. Majú vynikajúce pozorovacie schopnosti a obvykle ich oku neujde nič, čo sa deje okolo. Ich vnútorným životným cieľom je zaľúbiť sa, preto len veľmi ťažko hovoria "nie". Iba v situáciách, ktoré sa dotýkajú ich hlbokého zmyslu pre spravodlivosť, môžu nezvykle prudšie reagovať. Od detstva túžia dobre vychádzať so všetkými ľuďmi z okolia, preto sa nezriedka chovajú mierne a diplomaticky. Majú zmysel pre poctivé jednanie a pochopenie pre potreby druhých. Súcit a porozumenie sú pre človeka Váhu prvoradé. Ďalšou vlastnosťou je tolerancia, či už z obavy, že by sami boli odmietnutí, tak tiež pre ich ústretovosť. Váhy sú veľmi spoločenské, otvorené a veľmi šarmantné osoby, ktoré majú vždy mnoho priateľov. Vyžadujú od nich, aby im pomáhali naviazať spoločenské kontakty, a pretože si uvedomujú, že v praktickom živote nie sú tak šikovní, odvolávajú sa i na ich šikovnosť.

Slovo láska a Váhy je prakticky synonymom. Ľudia tohto znamenia sú od prírody obdarení značnou dávkou sexappealu a vedia sa zamilovať omnoho rýchlejšie než väčšina iných znamení. No ich láska býva často povrchná a krátkodobá, takže často putujú od jedného vzťahu k druhému. Váhy potrebujú po svojom boku človeka, ktorý by ich obdivoval, veľmi zle znášajú kritiku. Ľudia narodení v tomto znamení bývajú veľmi spoločenskí, nedokážu byť sami. Aj preto sú často závislí na svojom druhovi, rodine a priateľoch. Často bývajú veľmi nerozhodný, málokedy dostanete od Váhy jasnú a priamu odpoveď. Nenávidia hádky a vášnivé diskusie. Svoje emócie tvrdo potlačujú, lebo sa chcú vyhnúť zbytočným konfrontáciám so svojim okolím, nezlučuje sa to s ich ideálnou predstavou o harmónii.

Najvhodnejší partneri: Lev, Strelec, Váhy, Vodnár, Blíženci

Najnevhodnejší partneri: Kozorožec, Baran, Rak

Pretože Váhy usilujú o harmóniu a poriadok, malo by byť ich pracovné prostredie rovnako upravené, kľudné a príjemné. Medzi sympatickými a priateľskými spolupracovníkmi sa budú cítiť veľmi dobre. Mali by sa vyhnúť zamestnaniam, kde budú vystavené prílišnému vypätiu a stresom. Sú realistami, a vedia sebakriticky odhadnúť čoho môžu dosiahnuť, preto si nekladú utopistické ciele. Napriek tomu že Váhy veľa spoliehajú na vlastný úsudok, skutočného úspechu dosiahnu kooperáciou s viacerými. Keď dostanú ponuku zamestnať sa, obvykle príliš dlho zvažujú všetky pozitíva i negatíva ktoré pre nich daná záležitosť môže priniesť. Preto sa im nezriedka stane, že sa šance chopí flexibilnejší kolega. Prílišná váhavosť patrí k vlastnostiam Váh, ktoré im v živote môžu spôsobiť najviac problémov. Pre Váhy sa najviac hodia povolania ktoré sú spätá s ich estetickým cítením a záľubou o spoločnosť: výtvarník, aranžér, maskér či kaderník. Ľudia narodení v znamení Váh dosahujú mnoho úspechov v umeleckom svete. Vhodné sú však tiež povolania kde môžu uplatniť svoj príslovečný zmysel pre spravodlivosť a takt, ako politici, právnici, notári, diplomati a pod. Dobre sa im bude spolupracovať s Býkom, Blížencom, Pannami, Levmi, či Strelcami.

Ľudia Váhy by to nemali príliš preháňať s pracovným vypätím bez množstva potrebného odpočinku. Mali by si uvedomiť, že obzvlášť citlivo reagujú na telesno-duševnú nerovnováhu a len určitú dobu dokážu znášať stres a disharmóniu. Keď už ochorejú, potrebujú obrovské množstvo odpočinku, kľud a povzbudzujúce slová od svojich najbližších. Tiež ich môže prenasledovať častý strach a obavy z možného ochorenia. Váhy by si viac než iné znamenia mali dať pozor na zvýšenú konzumáciu alkoholu. K ich najcitlivejším miestam patria ľadviny, často sa môžu vyskytnúť i bolesti chrbtice, u žien menštruačné problémy. Ľadvinové poruchy alebo dokonca celkové zlyhanie ľadvín sa najprv prejaví zníženou vitalitou, bolesťami v chrbte, problémami s kĺbmi, zlým spánkom a môže sa pridružiť i hučanie v ušiach. Títo ľudia by sa mali vyhýbať užívaniu väčšieho množstva liekov a chemických prípravkov, mali by športovať, aby sa dostatočne duševne i fyzicky uvoľnili, vhodné by pre nich boli i masáže a pravidelný pobyt v prírode. Podľa štatistík ľudia tohoto znamenia najviac umierajú na mozgové príhody a rakovinu pľúc.

Škorpión

skorpion_2.jpg

Ako škorpióni, ktorí trávia dni v tmavých úkrytoch pod kameňmi, i ľudia-Škorpióni sa vyznačujú uzavretou a samotárskou povahou. Ich vládnúcou planétou je Mars a Pluto. Ako ôsme znamenie sú fascinovaní všetkým čo súvisí so sexualitou, smrťou, symbolikou znovuzrodenia a mystikou. Radi by dešifrovali všetko utajené a skryté. Planéta Pluto ich okrem mnohých iných atribútov obdarila schopnosťou regenerácie, preto v ich živote môžu nastať obdobia kríz, keď všetko ľahne popolom, aby sa mohli zbaviť starých mechanizmov jednania, a znovuzrodiť sa do silnejšej múdrejšej podoby. Ľahko nahliadajú pod povrch vecí a vedia veľmi dobre vycítiť vaše slabé stránky. V prípade že si ich znepriatelíte, máte sa skutočne čoho obávať – nerobí im problém presne zasiahnuť vašu Achillovu patu. Sú hĺbavý a analyticky založený. Nikdy sa neuspokoja s povrchom. Často sa u nich dajú len veľmi ťažko vopred odhadnúť ich reakcie na čokoľvek. Sú nenevyspytateľní a natoľko komplikovaní, že na ich dešifrovanie by ste potrebovali niekoľko životov. Ponúkajú mnoho tajomstiev, preto sa s nimi určite nebudete nudiť.

Do vienka dostali dôstojnosť, energickosť a k cieľavedomosti i nespútanosť a samostatnosť. Ľudia Škorpióni sú po stránke fyzickej i citovej jedným z najsilnejších znamení zverokruhu. Majú silnú vôľu, akonáhle si niečo zaumienia, nič ich nezastaví. Nechýba im vytrvalosť a sú schopní obstáť i v zložitých životných situáciách. Sú veľmi predvídaví, majú bystrého ducha. Nezriedka bývajú sarkastický až uštipačný. Pokiaľ nie ste z tých čo dobre znášajú kritiku, neurobte tú chybu a nepožiadajte Škorpióna o jeho názor alebo radu, pretože z ich úst budete počuť iba krutú pravdu. Lichôtky a sladké reči sú pod ich úroveň. Pokiaľ vás však pochváli, môžete si byť istý, že je to úprimné. Ľudia narodení v tomto znamení sú ctižiadostiví, napriek tomu že ich ambície nie sú očividné. Oni len usilovne čakajú na svoju príležitosť k vzostupu. Napriek svojej vytrvalosti a nezlomnej vôli, sa niekedy stane že ich životný úspech minie. Natoľko chcú dosiahnuť svojich cieľov bez cudzej pomoci, len málokto chápe ich snahy. Nakoniec oni sami berú celý svoj život ako jeden veľký boj so svojim vnútorným "ja" a so svetom, ktorý ich obklopuje, pretože väčšinou zostávajú nepochopení. Sú znalejší a dôkladnejší než ostatní ľudia a vždy sa snažia dostať pod povrch vecí i života. Napriek svojej komplikovanej povahe túžia po jednoduchých veciach. Potrebujú svoje hniezdo, kde nájdu porozumenie a bezpečie. Sú tajnostkári, ale akonáhle sa rozhodnú jednať, sú agresívni, dominantní, plne pripravení bojovať za svoju vec.

Vlastnosti, ktorými sa Škorpióni určite chváliť nebudú sú žiarlivosť a precitlivelosť. Z tohoto dôvodu mávajú sklon zameriavať sa príliš na svoje výhody, bývajú nedôverčiví a podozrievaví. Pokiaľ ste ich urazili, nielenže si urážku a potupu budú veľmi dlho pamätať, ale môžu sa stať i veľmi zlomyseľnými nepriateľmi. Ich silná potreba všetko meniť ich môže priviesť až k nebezpečnému deštruktívnemu chovaniu, v extrémnych prípadoch až k vlastnej skaze. Majú silné sklony podľahnúť svojej poživačnosti a nenásytne, bez náznaku satisfakcie, hnať sa za ďalším a ďalším podnetom. Škorpióni len veľmi ťažko znášajú autoritu, sú to veční buriči a bytostní individualisti. Taktiež ťažko znášajú vonkajšie obmedzenia, pociťujú to ako atentát proti svojej najzákladnejšej existencii, často sú ochotní pripustiť si len svoje vlastné zákony. Škorpión je najextrémnejšie zo všetkých znamení zverokruhu. Kým tÍto ľudia objavia svoju silu a spôsob ako ju konštruktívne využiť, často sú zmietaný protichodnými tendenciami a sebadeštrukciou.

Škorpióni bývajú obdarení veľkou príťažlivosťou, sú vášniví a neobyčajne podmanivý. Nadovšetko milujú sex, ku ktorému pristupujú (hlavne v mladšom veku) s neobyčajnou ľahkosťou. Škorpióni sú veľmi citliví, k partnerskému šťastiu potrebujú silné emocionálne zaujatie. Intenzita ich prežívania býva veľmi silná. Ako sa hovorí, že od lásky je len krok k nenávisti, u Škorpiónov je to obzvlášť zreteľné. O krízy a náhle výbuchy emócií vo vzťahoch týchto jedincov nebude núdza. Sú hlboko citovo založení a pokiaľ sú správne motivovaní, dokážu pre svojho partnera urobiť čokoľvek Rovnako ako ostatné vodné znamenia vykvitnú do krásy, keď ich niekto potrebuje a prejavuje im náklonnosť. Naopak keď nemilujú, nezriedka z nich vyžaruje chlad a ťažkopádnosť. Pokiaľ milujete Škorpióna a nemáte v povahe vernosť, radšej sa do vzťahu s ním vôbec nepúšťajte. Nie je nič horšie ako podvedený a zranený Škorpión. Ak sa vám však podarí vybudovať si ich dôveru, budú vás milovať tak, že nikdy už nebudete chcieť nikoho iného. Majú sklon k trvalej láske a vernosti. Preto ak hľadáte hlboký, emocionálne i fyzicky blízky a bohatý vzťah, Škorpión je presne to znamenie ktoré vám ho môže ponúknuť.

Najvhodnejší partneri: Ryby, Škorpión, Kozorožec, Rak, Panna

Najnevhodnejší partneri: Vodnár, Býk, Lev

Škorpióni sú realistickí, slobodomyseľní, nápadití, ctižiadostiví a samostatní. Majú silnú vôľu, ktorá im môže výrazne pomôcť na ceste vpred za kariérou. V prekonávaní prekážok a v riešení úloh sú veľmi trpezliví. Pre pocit sebarealizácie potrebujú Škorpióni podnetnú a náročnú prácu. Najlepšie sa im bude pracovať samostatne, v pozícii vlastného šéfa. V prípade potreby sa dokážu podriadiť, no ťažko to znášajú. Vpred ich ženie vnútorná túžba po moci, chcú vládnuť ostatným a nestratiť vlastnú nezávislosť a slobodu. Čo sa týka povolania, pre svoju húževnatosť, dokážu dosiahnuť úspech takmer vo všetkých odvetviach. Úspešní môžu byť v oboroch súvisiacich so zdravím a sexom, napr. chirurg, ošetrovateľ, gynekológ, sexuológ. Ďalej zamestnania kde sa môže uplatniť ich bádateľský duch a analytické schopnosti: psychológ, astrológ, grafológ, detektív, kriminológ, vedecký pracovník a pod. Taktiež všade tak kde si to vyžaduje pevné nervy a stratégiu: právnici, exekútori, a pod. Škorpióni si veľmi dobre poradia sami, no dobre by sa im malo spolupracovať i s ľuďmi týchto znamení: Váhy, Strelca, Panny, Býka a Raka.

Ľudia Škorpióni majú dobrú odolnosť organizmu voči chorobám. Potrebujú však veľa spánku a relaxu. Málokedy bývajú chorí , no pokiaľ už ochorejú obvykle sa veľmi rýchlo vedia zotaviť. K najcitlivejším miestam náchylným na choroby u nich patria pohlavné orgány, čo môže mať za následok impotenciu, menštruačné ťažkosti, zápaly a cysty... Citlivejšie reagujú i na odchýlky súvisiace s vylučovaním. Časté môžu byť i úrazy, športové zranenia a kŕčové žily. Citlivejšie než ostatné znamenia reagujú na škodlivé výpary, jedovaté splodiny, radiáciu. Napriek tomu mnohí vyhľadávajú zamestnania spojené s týmto rizikom. Podľa štatistík ľudia tohoto znamenia najviac umierajú na rakovinu žalúdka a zápal pľúc.

Strelec

strelec_2.jpgTak ako strelec, ktorý je zobrazením tohto znamenia, mieri svojím šípom do stredu vesmíru, aj ľudia narodení v tomto znamení smerujú k vyšším cieľom a sú neobyčajne hĺbaví. Šíp taktiež symbolizuje priamu a otvorenú povahu, čo má za následok, že Strelci obyčajne hovoria všetko čo si myslia. Doslova u nich platí, "čo na srdci, to na jazyku". Toto znamenie je znamením ohňa, preto v sebe ukrývajú mnoho vitality a energie. Strelec prislúcha taktiež mytologickej postave kentaura, napoly zviera a napoly človek. To naznačuje, že toto znamenie v sebe spojuje zvieracie vlastnosti - silu a pohyb, a ľudské vlastnosti - chápanie a vedomie. Vládnúcou planétou Strelcov je Jupiter, čo je planéta šťastia, úspechu a blahobytu. Naviac Jupiter im dáva do vienka duchovné bohatstvo, preto sú často títo ľudia nábožensky či filozoficky naladení. Ľudia Strelci sú nadšenci, ktorí sa s obrovským sebazaujatím púšťajú do akéhokoľvek projektu, milujú voľnosť a nezávislosť. Majú zvyčajne veľkú potrebu cestovať, stále byť niekde inde. Sú zdrojom neobyčajnej aktivity, činorodosti a temperamentu. Vedia sa presadiť, ich heslom je "odvážnemu šťastie praje". Po celý život túžia vidieť, okúsiť, pocítiť a poznať všetko na vlastnej koži. Strelci sú dôverčiví, dobromyseľní a nevedia, čo je to zášť. Pretvárka a lži v akejkoľvek forme ich odpudzuje. Pôsobia veľmi sebaisto, sú to veční idealisti a opovrhujú konvenciami. Chovajú sa prívetivo a zdvorilo, no často pôsobia i drzo a nepríjemne vďaka svojej otvorenosti. Len ťažko sa vedia vžiť do postavenia druhých. Mali by si uvedomiť, že ľudia okolo nich nie sú tak objektívni, a ich dobré úmysly nemusia byť vždy správne pochopené. Ľudia v tomto znamení sú prirodzene intuitívni, ich úspech často spočíva v prenikavej predvídavosti, dôvtipe a inteligencii. Neustále nad niečim premýšľajú, čítajú a diskutujú a nestáva sa, že by boli bez názoru. V ich srdci je hlboká túžba preskúmať a pochopiť život. Pokiaľ ale pocítia, že sa niečo nemôže podariť, neriskujú a radšej ustúpia. Je dosť ťažké ich oklamať, ľahko prehliadnu pózu či pokrytectvo. Nikto nedokáže tak rýchlo odhaliť slabé stránky iných. Ich prehnaná angažovanosť môže mať za následky to, že často sľubujú, čo nemôžu splniť.

Niekedy bývajú Strelci nazývaný "znamením starých mládencov", pretože títo silne slobodomyseľne založení ľudia si celkom dobre vystačia sami. Vyhovuje im, že ako slobodní môžu vzťah bez veľkých ťažkostí ukončiť. Zvlášť už raz rozvedený Strelec sa ďalšiemu sobášu bude všetkými možnými spôsobmi vyhýbať. Je zaujímavé, že obe pohlavia sú podivne ľahostajné k rodinným putám. Napriek tomu sú Strelci veľmi romantickí, otvorení, ústretoví a všetok svoj talent a schopnosti využijú k tomu, aby našli tu pravú lásku. Ak ju konečne nájdu, na partnera sa silne fixujú a eventuálny rozchod veľmi ťažko prežívajú. Aj keď sa jedná o city alebo materiálne hodnoty, majú Strelci veľkorysú dušu. Čo sa týka vernosti, sú Strelci hodnotení priemerne. Ich partneri si ale budú musieť zvyknúť na ich nezávislosť a potrebu byť stále medzi ľuďmi.

Najvhodnejší partneri: Lev, Baran, Váhy

Najnevhodnejší partneri: Panna, Ryby, Blíženci

Strelci ťažko znášajú akékoľvek obmedzenie, i pri práci potrebujú dostatok pohybu. Sloboda rozhodovania je pre nich veľmi dôležitá. Potrebujú okolo seba veľa ľudí, rôznorodosť a vzrušenie. Keď sa začnú cítiť obmedzovaní, nebudú schopní využiť svojich schopností. Tiež prílišná kontrola zo strany nadriadených môže spôsobiť apatiu, ktorá sa navonok bude prejavovať neposlušnosťou a spurnosťou. Ich systematickosť a pohyblivosť ich predurčuje vybrať si povolanie v oblasti podnikania, bankovníctva či finančníctva. Tiež povolania, ktoré sa týkajú vzťahu so zahraničím: tlmočník, veľvyslanec, cestovateľ, letec, moreplavec, sprievodca. Vhodné sú i povolania súvisiace so športom: učiteľ telocviku, inštruktor, chovateľ koní a pod. Napriek tomu že Strelcom vyhovuje samostatná práca, v pracovných vzťahoch s Baranmi či Blížencami môžu dosiahnuť skvelých výsledkov.

Všetci Strelci sa spravidla tešia dobrému zdraviu. Môže sa ale stať, že vplyvom prepracovania precenia svoje sily, čo môže mať za následok nepríjemné zdravotné ťažkosti. Ochoreniam sa podriaďujú len veľmi neradi, a spravidla sa uzdravia v prekvapujúco krátkej dobe. Ako prevencia proti chorobám pomáha Strelcom častý pobyt v prírode a pohyb. K najcitlivejším miestam patria dolné končatiny, hlavne kĺby, teda pozor na úrazy. Častejšie ako u iných znamení sa u nich prejavujú deformácie svalov a bolesti chrbta. S každou touto chorobnou zmenou svalu súvisí pohodlnosť, ktorá sa veľmi často objavuje u starších Strelcov. Človek sa spomalí, stráca odvahu a chuť riskovať, tlstne a súčasne s tým strácajú nohy pohyblivosť. Z pohyblivého a aktívneho človeka sa stáva zlomený jedinec. Preto je pre Strelca takmer povinnosťou byť neustále aktívny. Ľudia tohto znamenia veľmi citlivo reagujú aj na ochorenie dýchacích ciest, časté môžu byť alergie, senná nádcha a astma. Podľa štatistík ľudia tohto znamenia najviac umierajú na nehody či úrazy a mozgové príhody.

Kozorožec

kozorozec_2.jpgV staroveku bol Kozorožec, desiate znamenie zverokruhu, považovaný za najdôležitejšie zo všetkých znamení. Bolo to zrejme preto, lebo doba zimného slnovratu, keď sú dni najkratšie a noci najdlhšie, bola považovaná za najdôležitejší gravitačný bod obežnej dráhy Slnka. Kozorožec - Capricorn - symbolizuje v doslovnom preklade z latinčiny veľkého tvora, ktorý húževnato a vytrvale stúpa k výšinám a je dokonale stvorený na prežitie v zlých podmienkach. Vládnúcou planétou je Saturn, planéta obety, zodpovednosti a skúšok. Pôsobenie Saturnu posilňuje ich samostatnosť, no zároveň umocňuje ich melanchóliu a pocity osamelosti. Ľudia narodení v tomto zemskom znamení majú pevnú vôľu a pri postupe vpred zvažujú každý svoj krok. Sú nadmieru obozretní, opatrní, nič neberú na ľahkú váhu. Možno práve vďaka týmto vlastnostiam vedia vopred vytušiť každé riziko. Kozorožec je najtrpezlivejším a najneústupnejším znamením zverokruhu. K jeho ďalším charakteristickým vlastnostiam patrí rozvážnosť, rezervovanosť, jasná a triezva myseľ. Kozorožce bývajú konzervatívni, stelesňujú stabilitu, vo svojom chovaní sú diplomatický, majú vytrvalosť i hlboké myšlienky. Sú málo prispôsobiví. Nič ich nedesí tak ako fakt, že by mali improvizovať. Kozorožec sa bude lepšie cítiť osamote, keď má obavy, že by bol nudný alebo ostatnými zle prijatý. Niektoré Kozorožce majú silno vyvinutý zmysel pre parapsychologické javy. Kozorožce môžu na okolie pôsobiť ako poddajní, krotkí a nenároční jedinci bez viditeľných ambícií. Nenechajte sa však oklamať, vplyvom svojej pracovitosti, húževnatosti a svedomitosti väčšinou dosiahnu toho, čo chcú. Sú spoľahliví, uvážliví a kritické situácie riešia s chladnou hlavou bez zbytočných emócií. Ich honba za kariérou je iba snaha po dosiahnutí sociálnych istôt, lebo v hĺbke svojej duše sa neustále obávajú, že zostanú bez príjmu. Kozorožec je zemské znamenie, z čoho vyplýva jeho blízky vzťah k materiálnym hodnotám. Niektorí Kozorožce sa ale môžu stať priam až chorobne ctižiadostivými a lačnými po moci a budovať svoju kariéru za každú cenu. Ich veľkou vášňou bývajú peniaze, ktorými sa nechajú ľahko zlákať a omámiť. Veľmi často sa prehnane zaoberajú vlastnou osobou, pretože sú zvyknutí hľadať si svoju vlastnú cestu. Mávajú sklon k melanchólii a malomyseľnosti. S hrôzou hľadia do budúcnosti. Pokiaľ sa tomuto výrazne intelektuálnemu znameniu nepodarí prijať praktickejší prístup k životu, mohli by mať sklony k mrzutosti, stráneniu sa sveta a vyhľadávať samotu. Ak však Kozorožce nepodľahnú temným myšlienkam, prekonajú depresie a potlačia svoj príslovečný negativizmus, dokážu tak prekonať svoje problémy, a znovu nabiť optimistickejšieho razenia. Je pre nich takmer povinnosťou vyhľadávať spoločenské kontakty, ktoré im poskytnú potrebné množstvo "vzrušenia“.

Pod vplyvom Saturna je Kozorožec ostýchavý, zdržanlivý a hanblivý, ako by sa obával dať najavo svoju vytrvalosť, horlivosť a ctižiadostivosť. Kozorožec nie je práve najvášnivejší milenec, je síce dostatočne zmyselný, ale chladný a zdržanlivý. Toto znamenie nad sebou nikdy nestráca kontrolu. Aj keď Kozorožec svojho partnera veľmi miluje, istý kúsok "územia" si predsa len necháva pre seba. Vo vzťahu sa Kozorožec vždy snaží ujať sa dominantného postavenia. Neznáša podriadenosť a súťaženie. Pokiaľ zraníte jeho hrdosť, bude dlho trvať, pokiaľ vám odpustí. Kozorožce manželstvo uzatvárajú až po veľkom preverovaní kvalít vybraného partnera. Nezriedka hrá v láske dôležitú úlohu aj finančná situácia ich partnera, ktorá prináša pocit stability a istoty. Niekedy dá bez váhania prednosť výhodnej partii pred veľkou romantickou láskou. Pre Kozorožca platí viac ako pre iné znamenia, že život a láska začínajú najskôr po štyridsiatke.

Najvhodnejší partneri: Strelec, Ryby, Vodnár, Býk, Panna, Škorpión

Najnevhodnejší partneri: Baran, Rak, Váhy

Ľudia narodení v tomto znamení sú schopní a spoľahliví pracovníci, ale pre svoju prácu vyžadujú štandardné podmienky, súkromie a kľud. Dávajú prednosť tradičným profesiám a vyskúšaným metódam. Najvýhodnejšie sú pre nich zamestnania s pevnou pracovnou dobou a jasne stanovenými úlohami. Sú to šikovní organizátori, vynikajú prirodzenou autoritou a rešpektom. Ani v neskoršom veku sa im nezdá divné či zbytočné učiť sa niečo nové. Tradičnými obormi Kozorožcov sú účtovníctvo, bankovníctvo, administratíva a vedecké povolania vyžadujúce precíznosť a presnosť - bádateľ, matematik, biológ, archeológ. Sú úspešní aj v profesiách ako učiteľ, právnik, často sa u nich prejavujú literárne schopnosti. Vhodné sú aj zamestnania týkajúce sa pôdy, napr. architekt, murár, baník, farmár. Kozorožec je veľmi dobrým obchodným partnerom, pretože jeho impulzívnosť a triezva myseľ sa dobre kombinuje s jeho zmyslom pre predvídavosť. K úspešnej spolupráci by si mal vybrať jedincov narodených v znamení Strelca, Býka, Panny, Raka a Vodnára.

V detstve bývajú ľudia narodení v tomto znamení slabší a častejšie chorí ako ostatní, ale s postupujúcim vekom vzrastá ich odolnosť voči ochoreniam. Zvlášť ak vedú vyrovnaný spôsob života. väčšinou až do vysokého veku si zachovávajú sviežosť a jasného ducha.Pokiaľ ochorejú, mávajú ich choroby obvykle príčinu v porazeneckých a melancholických náladách, ktoré sa u týchto ľudí často vyskytujú. Veľmi často majú sklon k reumatizmu, nachladnutiu či kožným alergiám. K najcitlivejším miestam patrí kostra, kĺby a problémy s kolenami. Toto znamenie býva dávané do súvislosti s pohybom, vytrvalosťou a držaním tela. Práve držanie tela môže všeličo napovedať o človeku. Vzpriamené držanie tela má priamu súvislosť s duševnou rovnováhou a jasným presvedčením. Astrolekári Kozorožcom doporučujú častý pohyb na čerstvom vzduchu, šport a pravidelné masáže, ktoré by pre nich nemali byť luxusom, ale takmer povinnosťou. Podľa štatistík ľudia tohoto znamenia najviac umierajú na srdečný infarkt a na rakovinu žalúdka.

Vodnár

vodnar_2.jpgVodnár je vzdušné znamenie a vzduch vždy znamená emancipáciu a snahu oslobodiť sa za každú cenu. Praktická stránka vecí mu zostáva ľahostajná a banality ho ťažia. Jeho hlavnou ctižiadostivosťou je pracovať pre budúce generácie. Tiež Vodnárov symbol, anjel vylievajúci na svet amforu plnú tekutiny, naznačuje vylievanie svojej osobnosti a teda veľkorysosť, nezištnosť a istú ľahostajnosť k hmotným statkom, v širšom zmysle snahu zlepšiť chod ľudstva. Ich realitou sú ideály, najčastejšie sa zaoberajú vecami, ktoré sa týkajú skupiny než jednotlivca, napríklad oblasť sociálnych a ľudských práv, výchova a politika. Heslo francúzskej revolúcie - sloboda, rovnosť, bratstvo - akoby charakterizovalo zmýšľanie znamenia Vodnár. Vládnúca planéta Urán, inak tiež planéta objavov a revolúcií v najširšom slova zmysle, má podľa astrológov to najexentrickejšie pôsobenie zo všetkých planét slnečnej sústavy. Energia tejto planéty náhle mení status quo, búra zabehnuté pevné systémy, prináša náhle nečakané zvraty, zabraňuje svetu, aby existoval v nemennom poriadku. Symbolizuje všetko novodobé, taktiež neobvyklé, originálne. Zvláštnosti tejto planéty korešpondujú so zvláštnosťami jedincov narodených v znamení Vodnára. Týto ľudia mávajú obyčajne hlbokú, komplikovanú povahu, čo môže spôsobiť, že ich okolie často nechápe. Túžia po slobode, majú predpoklady k zvýšenej vnímavosti a intuícii, ktorá sa prejavuje hlbšie než u iných ľudí. Veľmi výraznou črtou je ich veľká zvedavosť, fascinuje ich všetko nové, pokiaľ ich to neomrzí. Obyčajne bývajú skromní a málokedy usilujú o prevahu nad druhými. Nemajú radi keď sa niekto pokúsi radiť im, ako by mali myslieť alebo jednať,vždy sa na všetko snažia prísť sami a nesnažia sa svoje myšlienky vnucovať iným. Vodnára ťažko donútite, aby jednal proti svojmu presvedčeniu. Dalo by sa povedať, že Vodnár je synonymom pre sebavyjadrenie. Voľnosť milujúci Vodnár dokáže byť neobyčajne zábavný, originálny, ale tiež jemný, súcitný a zakríknutý. Žije budúcnosťou, odmieta obmedzenia minulosti. Pre týchto ľudí veľa neznamenajú autority, zavrhujú konvencie a zvyklosti. Sú to rodení oportunisti a idealistami do špiku kosti. Najradšej by všetky svoje sny a ideály okamžite zrealizovali, chýba im trpezlivosť. Jednou z ich lepších vlastností je zmysel pre spravodlivosť. Nelákajú ich všemožné predmety blahobytu a materiálne bohatstvo, pre iných ľudí tak nevyhnutné. Vodnári milujú spoločnosť a radi sa obklopujú kruhom dobrých priateľov. Sú zväčša kedykoľvek ochotný poskytnúť pomocnú ruku.

Vodnári priťahujú ostatných svojou inteligenciou, duchaplnosťou a určitou výstrednosťou a voľnomyšlienkárstvom. Nadovšetko milujú voľnosť a slobodu, iba tak sa môže realizovať ich často bádateľský potenciál. Vodnár sa vie zamilovať často a rýchlo, stále hľadá vysnenú a dokonalú lásku. Býva zdržanlivý a nerád dáva najavo svoje city. Toto znamenie sa vyznačuje hrdosťou a dokonalým sebaovládaním,citové prejavy považuje za slabosť. Pretože miluje slobodu, hľadá v partnerskom vzťahu skôr priateľstvo založené na obojstrannom súzvuku než lásku. V manželstve bývajú títo ľudia obyčajne verní, oddaní a spravidla po dlhom váhaní si vyberajú jedného partnera na celý život. I keď nie sú imúnni voči žiarlivosti, väčšinou ju nepriznajú. Vodnári určite nebudú patriť k najromantickejším milencom. Kto túži po záplave vrelého citu a vášnivej láske, mal by sa radšej zistiť či v hĺbkovom horoskope ich partnera – Vodnára sú na to predpoklady od aspektov iných planét.

Najvhodnejší partneri: Vodnár, Baran, Blíženci, Váhy, Strelec

Najnevhodnejší partneri: Býk, Lev, Škorpión

Človek narodený v tomto znamení je všestranne nadaný a väčšinou žije činorodým a pestrým životom. Jeho voľnomyšlienkárska povaha ho núti vyberať si nezávislé povolanie, v ktorých sa môže slobodne prejavovať. Má neobyčajný intelekt, veľmi ľahko sa učí nové veci. Dôvera v konečný úspech, spoliehanie sa len na seba a vnútorné presvedčenie, že práve on má pravdu, to sú vlastnosti ktoré mu zaručujú úspech v slobodných povolaniach. Pre Vodnárov sú najvhodnejšími všetky profesie majúce vzťah k pokroku a predvídaniu budúcnosti napríklad inžinier, informatik, meteorológ, vedecký pracovník či technik. Mnoho význačných vedcov a vynálezcov sa narodilo práve v tejto dobe Vodnára. Sú to tiež dobrí obchodníci a úspešní podnikatelia pretože vedia, ako prebudiť u druhých záujem. Majú dar analyzovať ľudské chovanie a môžu sa úspešne uplatniť ako psychológovia, vychová telia či učitelia. Úspešní budú i v povolaniach kde je nevyhnutná komunikácia, napríklad rečník, novinár, a pod. Dobrý pracovný tým Vodnári môžu vytvoriť s jedincami narodenými v znameniach Barana, Rýb, Váhy , Strelca či Blíženca.

Svoju odolnosť voči chorobám by Vodnári mali posilňovať vyváženou stravou, množstvom pobytu na čerstvom vzduchu a dostatočným spánkom. Choroby Vodnárov bývajú často spojené s obehovým systémom. Je u nich zvýšené riziko vysokého krvného tlaku, poruchy srdcového rytmu a zloženie krvi. Toto znamenie by malo dať obzvlášť pozor na lýtka, päty, členky. Mávajú preto častejšie než iné znamenia sklon k zraneniu nôh. Je veľmi zaujímavé, že práve v päte a lýtkach je lokalizovaná agresivita človeka. Jedinec, ktorý dokáže ľahko vyjadrovať svoj hnev a nedusí ho v sebe, máva pružné a dobre prekrvené lýtka. Naopak človek, ktorý svoj hnev potlačuje, má tieto partie stuhlé a náchylné k bolestiam. Vodnárov môžu sužovať vírové ochorenia a bolesti krku. Ľuďom narodeným v tomto znamení sa nevyhýbajú ani sexuálne poruchy a u žien menštruačné obtiaže. Pokiaľ ochorejú, ich stav sa ešte zhoršuje nespavosťou. Astrolékari dávajú do spojitosti ich ochorenia s negatívnymi vzťahmi k ostatným ľuďom. A každá choroba, ktorá ich pripúta na lôžko, by Vodnárov mala primeť, aby sa lepšie vyrovnali so svojim životom. Podľa štatistík ľudia tohto znamenia najviac umierajú na srdcový infarkt, a astmu.

Ryby

ryby1.jpgZo všetkých znamení zverokruhu je najťažšie popisovať práve Ryby. Toto dvanáste vodné znamenie znázorňuje dve ryby plávajúce oproti sebe. Týmto spôsobom je charakterizovaná ich citová rozporuplnosť a duševná dvojakosť. Ryby sú posledným znamením zverokruhu, samy sa tiež často stavajú na posledné miesto a dalo by sa povedať, že majú v sebe kúsok z každého znamenia zverokruhu. Ryba je tvor žijúci pod vodou, a tiež ľudia tohto znamenia žijú podobne. Svojimi myšlienkami sa pohybujú v hĺbkach, kde pre nich neexistujú žiadne hranice. Ich úlohou je plávať proti prúdu. Keď sa ním nechajú unášať, väčšinou zle skončia. Ich vládcom je nevypočitateľný, mystický a vždy vzdialený Neptún, Boh morí a podzemných vôd. Neptún im dáva silné vnútorné vnímanie, citlivosť a inšpiráciu. Sú obdarení akýmsi šiestym zmyslom, i keď si to sami často vôbec neuvedomujú. Ich predstavivosť a empatia im umožňuje precítenie každého okamihu. Ryby obvykle dokážu pochopiť ľudí okolo, no samy seba nie. Celý život môžu hľadať svoje vlastné ja. Veľmi ťažko nachádzajú zlatú strednú cestu, a rovnako aj rovnováhu medzi svojimi snami, vnútornými túžbami a nutnou dávkou sily a času k ich uskutočneniu. Pre Ryby akoby nikdy nebolo nič príliš dôležité a títo ľudia spravidla načúvajú viac, než hovoria. Ľudia narodení v tomto znamení sú prispôsobiví, premenliví a môže sa stať že mnoho vecí budú robiť len preto, aby sa zapáčili svojmu okoliu. Z toho dôvodu sa často sebaobetujú. Mávajú skromnú a nesebeckú povahu, často zvyknú pochybovať o svojich schopnostiach. V dôsledku toho patria Ryby k najopatrnejším znameniam. S tým kontrastuje ich dôverčivosť k ostatným ľuďom. To má za následok, že sa stávajú často obeťami rôznych podvodov a intríg. Prehry, neúspechy a nepriazeň osudu prijímajú Ryby s odovzdanosťou, mohlo by sa zdať, ako by všetko vopred očakávali. Ryba, ktorá sa dostane do úzkych, nie je schopná rýchlo sa rozhodnúť a jednať. Nemá dostatok energie na zdolávanie prekážok, a preto sa problémom vyhýba a uteká pred nimi. Mnoho Rýb nachádza úľavu od problémov a zložitých situácií v alkohole. Je to najviac ovplyvniteľné znamenie zverokruhu a Ryby sú z veľkej časti závislé na okolitom prostredí a ľuďoch, ktorí ich obklopujú. Často žijú vo svojom vysnenom svete, do ktorého je iným ťažké preniknúť. Mávajú bujnú fantáziu, chýba im však spojenie s realitou a po sklamaniach sa uzavierajú do seba a ľahko podliehajú pesimizmu. Nevyhnutne potrebujú dôveru a vernosť druhého človeka, aby si začali viac veriť a vyrovnali tak svoje poklesnuté sebavedomie. Ak je vašim priateľom Ryba, vážte si ju, lebo ak budete potrebovať pomoc, pôžičku či povzbudenie, nikdy vás neodmietne. Prekypuje pochopením, porozumením a ochotou pomôcť každému, kto sa na ňu obráti. Zrejme práve z tohoto dôvodu mnohí ľudia narodení v tomto znamení obliekajú kňazské rúcha a trávia svoj život v modlitbách a meditáciách. Záverom charakteristiky tohoto znamenia môžeme konštatovať, že žena Ryba sa má lepšie ako muž-Ryba, pretože citlivá a nerozhodná žena je považovaná za okúzľujúcu a príťažlivú. Naopak. muž s týmito vlastnosťami sa javí ako neschopný, nesamostatný a príliš zženštilý.

Ryby sú priamo zrodené pre lásku, sú romantické, nežné a vášnivé. Citlivé Ryby sa dajú ľahko zviesť a veľmi často naväzujú známosti prakticky s kýmkoľvek a kdekoľvek. Na svojich partneroch vnímajú skôr len ich lepšie stránky, horšie jednoducho neberú na vedomie. Z tohoto dôvodu často v láske prinášajú obete alebo trpia. Títo ľudia sú dosť závislí na ľuďoch, ktorých milujú. Neustále ich preverujú a potrebujú, aby im lásku dokazovali a rozptyľovali ich obavy. Len veľmi ťažko sa zmierujú so sklamaním a krivdou. Samotné Ryby ale svojich partnerov často zraňujú, čo nie je dané ich bezcitnosťou, ale vrodenou premenlivosťou. Vo vzťahu muža a ženy majú Ryby sklon k typu "otrok a pán", pričom väčšinou vystupujú v podriadenej roli otroka.

Najvhodnejší partneri: Býk, Škorpión, Kozorožec

Najnevhodnejší partneri: Blíženci, Panna, Strelec

Ryby bývajú veľmi starostlivé, majú bohatú predstavivosť, výborne sa prispôsobujú okolitému prostrediu, sú presné a šikovné. Sú skromné, na nič sa nehrajú, ľahko naväzujú priateľstvá a s kolegami dobre vychádzajú. Chýba im však dôvera vo svoje schopnosti, pevná vôľa, a preto sa ťažšie presadzujú. V každom prípade by sa Ryby mali vyhnúť zamestnaniam, ktoré vyžadujú dravú súťaživosť a agresívnejšie chovanie. Viac im bude vyhovovať kolektívna ako samostatná práca. Ku svojej práci potrebujú kľudné pracovné prostredie. Majú veľký súcit s chorými ľuďmi a nezriedka im túžia pomáhať. Vhodné sú teda všetky procesy založené na obetavosti a službe druhým, ako napríklad lekár, veterinár, ošetrovateľ, vychovávateľ a pod. Často si volia zamestnania v oblasti účtovníctva, matematiky, výpočtovej techniky. V tomto prípade ide o isté podvedomé hľadanie rovnováhy, preto si vyberajú to, čo im v podstate chýba. Títo ľudia žijú silným emotívnym životom, majú fantáziu a preto je pre nich vhodná tvorivá práca, veľmi dobre prosperujú vo všetkých oblastiach umenia. Ryba nájdu dobrých spolupracovníkov medzi ľuďmi narodenými v znamení Býka, Barana, Panny, Váh a Vodnára.

Ryby sú jemné, krehké a podliehajú mnohým chorobám, ktoré u nich môžu vypuknúť celkom nečakane. Naviac o svoj zdravotný stav zvlášť nedbajú. Najčastejšie majú problémy s nohami, kĺbmi, trápiť ich môžu bolesti v krížoch, otoky a reumatizmus. Viac ako ostatné znamenia mávajú úrazy nôh či rúk, častejšie môžu trpieť nachladnutím, chrípkami a zápalmi pľúc. Z astrolékarskeho hľadiska je im priradený taký imunitný systém, ktorý sa prejavuje zvýšenou náchylnosťou k alergiám a astme. Aby si zachovali dobré zdravie, je pre ne nevyhnutné vyhnúť sa akejkoľvek nestriedmosti a extrémom. Ich problémy, stres a depresie sú pre ich zdravotný stav veľkou záťažou. Tiež zlá životospráva môže spôsobiť ťažkosti s pečeňou a zažívacie problémy. Ryby by mali pravidelne (najmenej raz týždenne) navštevovať saunu alebo sa venovať nejakému športu. Podľa štatistík ľudia tohto znamenia najviac zomierajú na nehody a úrazy a ďalej na rakovinu.